Navigation

Una col·lecció en xarxa, de pensament, de reflexió i de crítica

Llibres per la Unitat Popular

Una col·lecció en xarxa, de pensament, de reflexió i de crítica des de l’Esquerra Independentista: per aquells i aquelles que volen uns Països Catalans lliures i justos. Llibres que expliquen coses que rarament s’expliquen des de les editorials convencionals. Llibres incòmodes per a una societat que volem diferent.

Projectes

PeuAlParlamentUn Peu al Parlament

La rendició de comptes del treball de la CUP AE al Parlament de Catalunya (2012-2015).

Amb les eleccions del 25 de novembre del 2012 la Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa d’Esquerres (CUP-AE) entrava al Parlament de Catalunya. Ho feia al primer intent, i després d’haver descartat, en anteriors ocasions, la possibilitat de presentar-se a unes eleccions autonòmiques.
L’emoció pels resultats no podia amagar la necessitat de l’organització (CUP), del moviment polític al qual pertany (l’esquerra independentista) i dels altres actors de l’Alternativa d’Esquerres de cercar una nova eina que fes possible planificar, controlar i decidir des de fora del Parlament la tasca dels tres diputats dins la cambra. Era important tractar les tasques institucionals amb rigor però també calia procurar que la dinàmica parlamentària –que ja s’intuïa frenètica– no col·lapsés els òrgans de debat polític de la CUP. Per això sorgia el Grup d’Acció Parlamentària, el GAP.

Abans però, havia d’arribar la convocatòria anticipada d’eleccions per part d’Artur Mas el 2 d’octubre de 2012. S’habilitava així l’espai de debat pertinent, l’Assemblea Nacional extraordinària de Molins de Rei, només onze dies després, en què una àmplia majoria de la CUP decidia concórrer a les eleccions. Una eina, la de les eleccions, que havia de resultar determinant per afrontar els reptes de país.

Reptes que la CUP va definir com “les tres crisis” que tenia el país en aquell moment i que segueix tenint a dia d’avui: la crisi nacional, la crisi socioeconòmica i la crisi de representació democràtica. L’èxit dels resultats electorals, 126.000 vots i 3 diputats per la circumscripció de Barcelona, fou possible gràcies al bagatge acumulat, a les legitimitats guanyades poble a poble, però també a una campanya electoral innovadora, que va defugir dels paràmetres convencionals i que esbudellava la CUP de dalt a baix: què era, què feia, què faria, com ho faria, quants serien, quant cobrarien, etc. Era la lògica del codi obert que la CUP ha intentat imprimir en cadascuna de les accions de l’aposta política. Com aquest llibre, que vol ser, també, un exercici de transparència.

Enllaços:
Espai web: cup.cat

Enllaç al projecte

Enllaç per a llegir online

 

materialstrobadaunitat

Reflexions i experiències cap a la construcció de la Unitat Popular

Aquest volum recull les experiències i conclusions de la primera Trobada per la Unitat Popular, celebrada a Badalona el 30 de novembre de 2013.

Una jornada amb assemblees obertes temàtiques i debats estratègics, concebudes i dutes a terme per posar els fonaments de la societat que desitgem i volem construir. Sense fissures. Des del poble, i per al poble, entre totes construïm la Unitat Popular.

Enllaços:
Espai web: trobadaup.cat
Vídeo: Quin és el país que volem construir?

Enllaç al projecte

Enllaç directe per a descarregar el llibre

Enllaç per a descarregar el projecte i llegir online

 

elpreudelasalut

El Preu de la Salut

“El preu de la Salut. Interessos classe i model sanitari” és una obra col·lectiva que aborda la correlació entre la desigualtat de classe i l’estat de salut i alhora proposa la defensa d’un sistema sanitari de propietat i provisió públic, universal i de qualitat.

Per fer-ho s’explora el sistema sanitaria dels Països Catalans i s’analitzen altres sistemes sanitaris com el de Canadà, el de Veneçuela o Cuba.

Enllaços:
Espai web: trobadaup.cat

Enllaç al projecte

Enllaç directe per a descarregar el llibre

Enllaç per a descarregar el projecte i llegir online

 

 

llibreroig

El Llibre Roig dels Països Catalans

Una eina de construcció nacional al servei de les persones que treballant en el teixit associatiu creuen en els Països Catalans, i els construeixen.

Un projecte que neix per a donar a conèixer les dades de les lluites arreu del país, fent-ho de manera senzilla, amb un format econòmic i que en facilita al màxim la difusió.

Enllaços:
Espai web: trobadaup.cat
Vídeo: El Llibre Roig dels Països Catalans

Enllaç al projecte

Enllaç directe per a descarregar el llibre

Enllaç per a descarregar el projecte i llegir online
 

 

 

Altres Llibres

 

Fil a l'agulla

Fil a l’agulla

Teixint independència, ordint justícia social, recosint democràcies (novembre 2015)

[Ara i aquí, entre totes i tots]

La Candidatura d’Unitat Popular ha decidit fer públic el document «I ara què? Fil a l’agulla». La publicació, de la qual se’n farà una tirada 50.000 exemplars, explica la postura i els plantejaments de la CUP en les negociacions.
 

Enllaços:

Enllaç directe per a descarregar el llibre

Enllaç per a descarregar el llibre i llegir online

Enllaç a la descripció del llibre
 

 

La Traïció dels líders

La Traïció dels líders

Lluís Maria Xirinacs (1993-1997)

La Fundació Randa- Lluís Maria Xirinacs i el Centre d’Estudis Joan Bardina ofereix els tres volums de La traïció dels líders de Lluís Maria Xirinacs en un sol document en format electrònic (gener 2015).

Ho escric tal com ací -Barcelona- i ara -1992- em sembla que ho vaig veure i ho vaig viure, un entre molts que també ho van viure i ho van veure.
Lluís Maria Xirinacs. Del primer volum de La traïció dels líders.

Enllaços:

Enllaç directe per a descarregar el llibre

Enllaç per a descarregar el llibre i llegir online

Enllaç a la descripció del llibre