Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

PROU FEMINICIDIS: ens volem vives!

Concentració de rebuig a la violència masclista

Convocats per la Plataforma de Dones de Blanes, unes dues-centes persones han assistit avui a la concentració “Prou Feminicidis: ens volem vives” per recordar les víctimes de la violència de gènere i en commemoració del Dia Contra la Violència Masclista del 25N.

22nblanes1L’acte ha comptat amb el suport d’entitats i col·lectius socials, així com de diverses formacions polítiques que han volgut manifestar el seu total rebuig a la violència masclista i la total determinació a eradicar aquesta lacra social que patim.

Han intervingut l’alcalde de Blanes, que ha llegit el Manifest Institucional, representants de la Plataforma, que han llegit el Manifest de la Plataforma i hem gaudit d’unes peces musicals en commemoració de totes les víctimes causades per la violència de gènere.

La Plataforma

La Plataforma de Dones de Blanes per a eradicar la Violència Masclista decideix constituir-se al 2002, per ajudar, principalment a dones que hagin patit o pateixen violència masclista. És una entitat democràtica i sense ànim de lucre, oberta a tothom. Els fins de la Plataforma de Dones de Blanes són: *Atenció a dones en situació de violència masclista *Assessorament jurídic i suport psicològic *Campanyes de sensibilització: tallers de formació personal, debats, xerrades, conferències, … i en especial l’organització d’actes pel Dia internacional contra la violència masclista (25 de novembre) i el Dia internacional de la Dona Treballadora (8 de març).

25 de novembre

22nblanes2A finals de novembre de 1960 apareixen tres cossos, destrossats, al fons d’un precipici de la República Dominicana. Eren els cosos de les tres activistes polítiques Mirabal, tres germanes que des de llavors han representat la lluita i la resistència. Van ser assassinades brutalment el 25 de novembre de 1960 per Rafael Leónidas Trujillo (1891 – 1961), dictador de la República Dominicana. Rafael L. Trujillo es va convertir en general l’any 1927, després d’haver sigut entrenat per U.S. Marines durant l’ocupació al poble (1916-1924). L’any 1930 va agafar el poder contra el president Horacio Vásquez, fins que el van assassinar 31 anys més tard. Trujillo va poder mantenir el control total de la República Dominicana a través del seu comandament de l’exercit, mitjançant la col·locació de membres de la família en el poder i va fer una política d’extermini de molts dels seus opositors polítics. Va ser oficialment president de la República des de 1930 fins a 1938 i novament des de 1942 fins a 1952.

El juliol de 1981 a Bogotà, Colòmbia, es va celebrar el primer encontre feminista de Llatino-amèrica i del Carib. En aquesta trobada, les dones que hi van assistir, van denunciar la violència masclista en l’àmbit domèstic, la violació, l’assetjament sexual incloent la tortura i els abusos soferts per les presoneres polítiques.

L’ONU dóna caràcter oficial a la data l’any 1999.

12239753_920527021371802_708703729768734402_n

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?