Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

12 mesures pel Rescat Urgent

12 mesures pel Rescat Urgent, el control democràtic dels recursos, la planificació de l’economia i l’autodeterminació

La CUP posa sobre la taula dotze mesures urgents pel Rescat Urgent dels Països Catalans, centrats en els eixos polítics, socials i econòmics necessaris pel control democràtic dels recursos, la planificació de l’economia i per l’autodeterminació i la sobirania nacional.

 1. L’emergència sanitària s’ha de gestionar des dels mateixos Països Catalans. Cal bastir alternatives a la crisi del sistema capitalista i acabar amb la militarització de l’espai públic que el govern de l’estat ens ha imposat arran de la declaració d’estat d’alarma.
 2. Establiment d’una Renda Bàsica Universal i Incondicional.
 3. Derogació de l’article 135 CE i de la LRSAL i la resta de lleis d’austeritat, que prioritzen el pagament del deute, per alliberar recursos i invertir-los en sanitat pública, tota la xarxa sociosanitària i serveis socials amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la Covid19, reforçant també la resposta des del conjunt de municipis dels Països Catalans. Suspensió temporal del pagament del deute dels Governs Català, Valencià i Balear.
 4. Implementació d’un sistema sociosanitari de gestió, titularitat i control 100% públic, garantint els recursos necessaris a treballadores i usuàries, així com els recursos farmacèutics essencials.
 5. Garantir drets socials, sanitaris i ciutadans per a tota la població, regularitzant a totes les persones migrades i garantint igualtat de tracte i un accés just als serveis públics.
 6. Reconeixement de l’alta al sistema de la seguretat social de les treballadores de la llar, amb efectes retroactius i dret al subsidi en aquests moments d’estat d’alarma, així com remuneració dels treballs reproductius com les cures i l’assistència a les persones que ho necessiten.
 7. Els Instituts Català i Valencià de Finances com a instrument central de promoció econòmica: avançar cap a una banca pública de promoció que permeti a cooperatives, PIMES i autònoms adaptar-se a un model més sostenible ecològicament i que permeti un control democràtic de l’economia.
 8. Suspensió de pagaments de lloguers i hipoteques, en funció de les rendes, i regulació immediata dels preus del lloguer.
 9. Suspensió de pagament de subministraments bàsics (aigua, electricitat i gas), en funció de les rendes, mentre duri la situació d’alarma i en un temps transitori posterior.
 10. Nacionalització i control públic i democràtic dels sectors estratègics i de les grans empreses de serveis bàsics, i intervenció pública dels preus dels béns essencials (alimentació, habitatge, higiene, salut, educació,…) i dels subministraments bàsics (aigua, electricitat i gas).
 11. Màxima protecció als treballadors i treballadores, prohibició efectiva dels acomiadaments i, transitòriament, garantir el 100% de sou en cas d’ERTO o en cas de reducció de jornada per fills o dependents confinats mentre duri el tancament escolar. Ampliació dels supòsits de la prestació relativa a autònomes i persones vulnerables i condonació de les quotes d’autònomes i PIMES mentre duri la situació d’emergència sanitària.
 12. Mantenir l’acció política per a l’Autodeterminació i la Sobirania Nacional com a única forma per construir una república que posi la vida al centre des de la plena sobirania.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?