Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

10 punts per a un Nou Cicle

Presentem els 10 punts prioritaris de l’eix de treball de la nostra candidatura a les comarques gironines

  1. INDEPENDÈNCIA: Proposem planificar i executar un Pla de treball nacional i internacional per generar les condicions necessàries per assolir la plena independència dels Països Catalans i l’amnistia per les 3.000 persones represaliades. Amb els aprenentatges que ens van dur fins a l’1-O com la desobediència exercida per municipis com Celrà, Verges o Viladamat.
  2.  

  3. RENDA BÀSICA UNIVERSAL: Establir la Renda Bàsica Universal de 735 euros mensuals, equivalent al 60% de la mitjana de la renda de tota la població.
  4.  

  5. CAP LLOC DE FEINA MENYS: Durant el darrer any, l’atur a les Comarques Gironines ha augmentat en un 31,6%, amb un especial impacte a l’hosteleria, el comerç i les activitats administratives. És necessari elaborar i executar un Pla de seguretat laboral i contenció per rescatar el teixit productiu, les PIMES i els autònoms, que garanteixi els actuals llocs de treball i impulsi un increment per generar llocs de feina de qualitat per les més de 49.000 persones a l’atur.
  6.  

  7. HABITATGE PER TOTHOM: La pressió del turisme sobre els preus de l’habitatge ha significat un augment del preu del lloguer en 30 vegades més que els sous. Proposem la regulació efectiva del lloguer a un màxim del 30% del sou així com ampliar el Parc d’habitatge públic fins assolir un 30% del total, començant pels 29.479 pisos buits en mans de la banca, els grans tenidors i els fons voltor que operen al territori.
  8.  

  9. SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT: La salut no és un negoci, és necessari integrar el sistema de sanitat privat a la xarxa pública sense contraprestació mentre duri la situació d’emergència sanitària, desenvolupar una farmacèutica pública i ampliar les places públiques, revertint concessions, de les residències de gent gran. Cal reivindicar la construcció del nou Trueta i apostar per la promoció de la salut comunitària i reforç de l’atenció primària (CAPs) arreu de les comarques, dotant-los de tot el personal i equipaments necessaris i evitar-ne el tancament o la reducció d’horaris. En aquest sentit, cal impulsar la descentralització d’especialitats i proves clíniques a tots els hospitals de la demarcació.
  10.  

  11. ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT: Reducció del ràtio d’alumnes per aula, augment significatiu del finançament del sistema escolar als pressupostos de la Generalitat i establiment d’un paquet de mesures correctores contra la segregació escolar. Del 2018 al 2019 es van perdre 52 grups públics de primària malgrat va augmentar el nombre d’alumnes. La lluita de la Comunitat Educativa ha aconseguit frenar algun tancament de grups, però és imprescindible que des de les Institucions es freni el tancament de línies i la pèrdua d’escoles rurals.
  12.  

  13. DRETS ALS DRETS: Regularització de les persones migrades, com a primera passa per construir uns Països Catalans lliures de racisme. És imprescindible garantir permisos de treball i residència i regularitzar la situació de tantes persones en irregularitat administrativa, així com desenvolupar polítiques públiques de suport als joves no acompanyats, regularitzant la seva situació perquè tinguin accés als drets universals que els hi són negats, i treballant un pla transversal que els permeti desenvolupar una vida digna.
  14.  

  15. IMPULSAR UN PLA TRANSVERSAL DE POLÍTIQUES FEMINISTES I LGBTI PER COMBATRE L’OFENSIVA PATRIARCAL: Només durant el darrer any hi ha hagut 27 feminicidis i 189 agressions LGBTI-fòbiques denunciades a Catalunya. És imprescindible treballar en un Pla transversal que abordi, des d’una perspectiva feminista, els àmbits del treball, la salut, l’educació, l’habitatge i la cultura.
  16.  

  17. REINDUSTRALITZACIÓ I TRANSICIÓ ECOSOCIAL: El model urbanístic i econòmic basat en el turisme, que té la seva màxima expressió a la Costa Brava amb la degradació del territori i la generació de llocs de feina temporals i precaris. Una situació especialment agreujada durant l’actual pandèmica. És necessari diversificar l’aposta econòmica a través d’un Pla de reindustrialització i transició ecosocial, que ens permeti tornar a una economia productiva, generar llocs de treball de qualitat i fer front als reptes econòmics, socials i ambientals.
  18.  

  19. BANCA PÚBLICA I CONTROL PÚBLIC DELS SECTORS ESSENCIALS: Per fer accessible el crèdit sense interessos usurers a treballadors, famílies, PIMES i autònoms i per revertir el tancament de caixers i oficines, és necessari impulsar una Banca Pública que es guiï per criteris més enllà dels purament econòmics. Cal posar fi amb caràcter urgent als talls de llum que pateixen barris sencers de les nostres ciutats i pobles d’arreu de les comarques gironines, així com acabar amb la corrupció institucionalitzada com els casos d’AGISSA destapats arran la lluita per la gestió pública de l’aigua. Per això és necessari el control públic directe de l’energia, l’aigua, el transport i les telecomunicacions, mitjançant l’impuls d’empreses de capital 100% públic i acords amb el teixit cooperatiu de l’economia social i solidària.

Per un NOU CICLE

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?