Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Cal que la Generalitat intervingui la gestió de les residències de gent gran

La CUP insisteix: Cal que la Generalitat intervingui la gestió de les residències de gent gran i doti tot el sistema amb els recursos suficients per afrontar la COVID-19

El diputat de la CUP Crida Constituent, Vidal Aragonés, ha insistit avui a la sessió informativa de Treball, Afers Socials i Famílies, de la necessitat urgent que la Generalitat intervingui de manera immediata la gestió de totes les residències de gent gran a Catalunya. Més enllà de l’anunci del govern fet ahir, on donava a conèixer que el departament de Salut assumia la gestió única de l’atenció assistencial en coordinació amb el Departament de Treball i Afers Socials, els anticapitalistes consideren que aquest pas no és suficient i que cal que s’intervingui tot el sistema i es doti amb els recursos suficients per afrontar la Covid19.

En aquest sentit, el portaveu anticapitalista ha reclamat la internalització de la gestió privada de les residències per fer front a la crisi i una actuació urgent per poder contenir el brot de coronavirus a tot el sistema, així com per garantir l’atenció dels residents que no s’han contagiat. La CUP fa 15 dies ja va sol·licitar aquesta demanda al departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb una bateria de mesures que la formació ha estat treballant amb professionals de l’àmbit i que no s’han dut a terme, ja que no ha existit cap actuació preventiva realitzant la prova de Coronavirus o limitant que les persones grans tinguessin contacte amb el número més reduït possible de persones, evitant així la rotació permanent de treballadores.

“La manca de resposta ràpida i la no adopció de mesures eficients, han facilitat el col·lapse accelerat de bona part de les residències de gent gran. Ja vam traslladar al Departament que o bé s’intervenia i es dotava dels mitjans necessaris o els efectes serien devastadors”, ha afirmat Aragonés a la sessió informativa amb el conseller Chakir El Homrani.

Mostra d’això és com aquests dies molts municipis sense tenir competències han hagut d’assumir de facto la gestió davant la ineficiència de la Generalitat, amb la coordinació des dels ajuntaments de residències i personal en situació crítica, ja sigui amb les tasques d’aïllament o trasllat de persones contagiades, amb la dotació de recursos o fins i tot amb les tasques de desinfecció dins de les residències, pagades pels mateixos ajuntaments. Alguns governs de la CUP-AMUNT han impulsat fins i tot protocols d’actuació, amb l’ajuda de les xarxes de suport mutu, per abordar la crisi a les residències i en aquest sentit des dels municipis s’insisteix en la intervenció pública directa com a única solució definitiva.

Finalment, la CUP també ha volgut posar de manifest que actualment un 20% de les residències de gent gran no estan fent públiques les xifres de persones contagiades i ha traslladat la necessitat de tenir les dades actualitzades per a poder dotar el personal dels Equips de Protecció Individuals (EPI’S) mínims per poder realitzar la seva feina amb mínima seguretat.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?