Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Campanya per a reivindicar el dret i el deure a parlar català a Catalunya Nord

L’inici de la campanya coincideix amb el 316è aniversari que el rei Lluís XIV signava l’edicte que prohibia l’ús oficial de la llengua catalana. Un edicte aplicat per la République

A Catalunya Nord unes quantes entitats i persones preocupades per la situació de la llengua catalana faran una recollida de signatures a diverses localitats.

Les entitats recolliran postals firmades per a recordar que tots tenim el dret i el deure (quan ho sabem) de parlar català i seran entregades als responsables de les institucions nord-catalanes que s’han compromés a favor de la llengua catalana:

  • La Presidenta del Consell Departamental per a ser la màxima responsable de l’aplicació de la Carta a Favor del Català del 2007
  •  

  • El batlle de Perpinyà per a ser el màxim responsable de l’aplicació de la Carta a favor del Català aprovada el 2010
  •  

  • El president del SIOCAT Sindicat de batlles i tinents a favor de les llengües catalana i occitana, sindicat creat recentment i del qual sabem poca cosa.

Els impulsors de la campanya han decidit d’emprar-ne el llaç quatribarrat, símbol d’Enllaçats per la Llengua.

2 d’abril de 1700

L’inici de la campanya coincideix amb el 316è aniversari que el rei Lluís XIV signava l’edicte que prohibia l’ús oficial de la llengua catalana. Un edicte aplicat per la République.

A tot això cal recordar que el 1992 l’Estat francès signava la Carta Europea de les llengües dites regionals. D’ençà regularment l’Estat en refusa l’aplicació

Fa 9 anys el Consell General aprovava una Carta a favor del Català. Carta que no s’aplica pas i fa 6 anys el consistori de Perpinyà aprovava una Carta a Favor del català. Carta que no s’aplica pas.

Publicat a Llibertat.cat

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?