Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

CRÒNICA 9F: Des dels instituts, TOMBEM la LOMQE!

Aquest 9 de febrer les estudiants dels Instituts d’arreu dels Països Catalans hem tornat a sortir al carrer a expressar el nostre rebuig a la Llei Orgànica per la millora de la qualitat educativa (LOMQE) que pretén imposar l’estat espanyol a les estudiants dels Països Catalans.

Aquesta llei alhora també suposa una mostra més de la inestabilitat que representa l’Estat espanyol en tant que en gairebé cada legislatura s’aproven lleis educatives amb el clar objectiu de polititzar l’educació i la conseqüent manca d’estabilitat en detriment de l’alumnat i el professorat.

En termes generals, els efectes més immediats que s’han constatat de l’aplicació de la LOMQE des del curs 2014/15 han estat un atac frontal a la llengua catalana, la recentralització del currículum educatiu, la introducció de proves finals homogeneïtzades en determinats cursos i etapes acadèmiques, la supressió de les assignatures que fomenten l’expressió crítica de l’alumnat per la introducció d’assignatures com “emprenadoría” i el caràcter avaluable de la religió crinstiana, la no visibilització de les diferents identitats de gènere… entre d’altres.

És per a tot això que aquest passat 9 de febrer hem cridat a vaga: Perquè n’estem fartes d’imposicions espanyolistes front el nostre sistema educatiu i a la nostra llengua.

Una vegada més ens hem mobilitzat per deixar ben clar que les estudiants dels Països Catalans seguirem lluitant per aconseguir un model educatiu propi, de qualitat i que respongui als interessos de les classes populars i no del capital. Durant la jornada hem demostrat que l’organització de les estudiants podrà fer front a les imposicions d’un govern que, cada vegada més, va alçant els murs de la privatitació i l’elitització de l’educació.

Ho hem demostrat omplint els carrers d’estudiants de les principals ciutats dels país, i desplegant-nos en mobilitzacions a múltiples municipis, amb unes altes taxes de seguiment arreu.

Una vaga que es va dur a terme arreu, amb estudiants organitzats i mobilitzats a diferents llocs del nostre territori. Des de Moià fins a Castelló. Les manifestacions van arribar a acollir a Girona fins a 500 estudiants, a Lleida, Tarragona i Castelló fins a 300, i a Barcelona més de 2.000 estudiants van ocupar els carrers. Així mateix, el seguiment de la vaga va ser de fins a un 75% arreu del territori, classes buides que van portar a la recuperació dels carrers.

Contra qualsevol reforma espanyolista i privatitzadora, feta d’esquenes a l’estudiantat i a la comunitat educativa, ens tindran als carrers combatives. Després d’aquesta jornada constatem que la lluita del moviment estudiantil és imprescindible per poder construir una societat que radicalment justa i uns Països Catalans feministes i socialistes. I que aquesta que haurà de passar per un model educatiu únic, públic, popular, en català, feminista, de qualitat.

Però la lluita no acaba aquí, seguirem organitzades a tots els instituts i no deixarem de lluitar fins a guanyar. La lluita contra la LOMQE segueix dins i fora les aules.

Organitzades, tot.

Des dels instituts, TOMBEM LA LOMQE!

SEPC

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?