Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

CUP Lloret denuncia l’ús mediàtic de les accions judicials

Lloret de Mar, 28 d’agost de 2015. Desproporcionada actuació de la Guàrdia Civil per retirar una documentació de l’Arxiu Municipal de l’any 2009 amb forta presència de mitjans de comunicació amb l’objectiu d’incidir en l’opinió pública.

Avui s’han personat membres de la Guàrdia Civil a les dependències municipals a la recerca de documentació sobre un presumpte cas de corrupció urbanística que implica a l’empresa Teyco i a la formació CDC. Aquesta actuació ha estat ordenada pel jutge Joan Bosch Mitjavila emmarcat en l’anomenada “Operació Petrum 2” i ha consistit en la incautació de l’expedient de contractació per les obres del Parc de Can Xardó de l’any 2009 i diversa documentació relativa.

Aquesta adjudicació es va realitzar amb un pressupost de 1.787.000 euros sobre l’empresa Teyco en un concurs públic on van participar 14 empreses en total.

Des de la nostra formació creiem que aquesta informació, que és de caràcter públic i a l’abast de tothom, no requeria una instrumentalització mediàtica com la que hem vist, on tots els mitjans estatals han estat avisats prèviament, però no així el consistori, que se n’ha assabentat pels mitjans. Denunciem que amb un simple tràmit administratiu o un escrit de reclamació de l’expedient n’hi hauria hagut prou per rebre la documentació esmentada i que aquesta mediatització dóna a entendre la inculpació popular sense atendre la presumpció d’innocència.

Lluitem contra la corrupció endèmica instaurada en les nostres institucions amb els mecanismes de transparència que sempre hem promulgat, contra un sistema corrupte que és inherent al sistema polític i institucional implantat al nostre territori des de la seva ocupació amb un model caduc i reaccionari. Alhora denunciem la mediatització de les intervencions i la desproporcionalitat de les actuacions, així com la utilització mediàtica de la Guàrdia Civil en l’afer com un símptoma més de la ingerència dels estaments estatals en el procés d’alliberament nacional que vivim.

Per un Lloret sense corrupció: transparència i participació ciutadana.

CUP Lloret

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?