Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Denunciem inacció del PDeCat davant les irregularitats constants del Consorci Costa Brava

Davant de les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes en el Consorci de la Costa Brava, la CUP continua exigint responsabilitats polítiques i reclama una aposta pel model de gestió pública de l’aigua.
Les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes se sumen a les ja denunciades públicament per la CUP al llarg dels darrers dos anys.

La Sindicatura de Comptes ha fet públic, el passat 12 de desembre, importants irregularitats en la contractació del Consorci de la Costa Brava- Entitat local de l’aigua. En l’informe sobre l’exercici del 2016 l’ens denuncia, entre d’altres irregularitats, que 93 contractes es van adjudicar com a contractes menors quan haurien d’haver-se fet per concurs públic. Aquestes irregularitats en la contractació afectarien a les empreses Empresa Mixta d’Aigües de la Costa Brava, SA (EMACBSA) i Abastament en Alta Empresa Mixta, SA (ABASTEM).

La Candidatura d’Unitat Popular remarca que aquestes irregularitats detectades se sumen a les ja denunciades públicament per la formació al llarg dels darrers dos anys. Al desembre del 2016, l’auditoria feta pels serveis tècnics de la Diputació de Girona i Faura Casas Auditors recollia un seguit d’irregularitats que afectaven als socis privats de les empreses mixtes esmentades, com per exemple, la utilització dels recursos de la part pública sense existència de conveni o contracte, i la inhibició de fer les aportacions compromeses en el manteniment i millora de les instal·lacions.

També, al febrer del 2017, la CUP denunciava que les dietes del Consorci de la Costa Brava percebudes pels càrrecs polítics que en formen part van augmentar el 862% durant l’any 2016, arribant a cobrar 900€ per cada reunió, i que aquestes dietes estaven camuflades fora dels pressupostos del Consorci.

Lluc Salellas, representant de la CUP a la Diputació de Girona, afirma que aquestes males praxis “reafirmen la demanda de la CUP de depurar responsabilitats polítiques i fixar mecanismes de transparència, i alhora fan evident la necessitat d’apostar inequívocament per un model de gestió dels serveis essencials com l’aigua totalment públic”.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?