Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

El 20N torna a ser antifeixista

València i Castelló de la Plana convoquen manifestacions antifeixistes

Manifestació 20N a València
Feia uns quants anys que la tradicional manifestació antifeixista unitària de València no se celebrava. A la capital del Túria, la principal cita de l’antifeixisme ha sigut sempre el 20N, dia de la mort del dictador Francisco Franco i també de la mort del fundador de la Falange José Antonio Primo de Rivera. L’any passat, una reeixida concentració al barri de Patraix va servir per no perdre la cita i, enguany, els carrers del centre tornaran a escoltar els lemes i les cançons a favor de la diversitat, la igualtat i la solidaritat entre pobles de la mà d’Acció Antifeixista de València i de la Plataforma per la Memòria del País Valencià. A la manifestació, que eixirà des de la Plaça dels Furs -les Torres de Serrans- a les 20h, s’hi han sumat molts altres col·lectius de la ciutat i de les comarques.

Homenatge als lluitadors

Una de les característiques de la convocatòria de hui és que s’hi realitzaran homenatges a històrics lluitadors antifeixistes, alhora que es denunciarà la presència de simbologia i nomenclatures feixistes pels carrers de la ciutat. Les entitats convocants han volgut dedicar el cartell a Buenaventura Durruti, un dels dirigents revolucionaris més estimat als Països Catalans i que també morí un 20 de novembre, en circumstàncies no del tot aclarides, mentre es disposava a socórrer Madrid durant el setge de la Guerra Civil.

Castelló de la Plana també és antifeixista

Coincidint amb el 20N, les organitzacions antifeixistes de la Plana convoquen també una manifestació, en aquest cas el dissabte més proper. Així, demà, dia 21, les Brigades Antifeixistes (BAF) i Antifeixistes del País Valencià han organitzat unes jornades sota el lema “Feixisme i racisme, instruments del capitalisme”. Les jornades inclouen un dinar popular, una manifestació (19h, plaça de la Independència) i un concert. La convocatòria d’enguany estarà marcada, entre altres coses, pel recent atac feixista patit pel Casal Popular de Vila-real, quan el passat 14 de novembre, un grup d’extrema dreta, armats amb ampolles i pedres, entraren i agrediren els presents i provocaren destrosses en l’espai.

La primera resposta a l’agressió serà la manifestació d’aquest dissabte. Però, els antifeixistes han assegurat que n’hi haurà més. Amb iniciatives com aquesta i amb un constant treball al llarg de l’any, Castelló de la Plana s’ha convertit en un dels referents de la lluita antifeixista als Països Catalans.

Font: L’Accent

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?