Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

El NO a l’autopista s’imposa en la consulta a Blanes i Lloret

3.660 persones han participat a la consulta organitzada a Lloret i Blanes aquest diumenge per conèixer l’opinió de la ciutadania respecte a l’arribada de l’autopista a Lloret de Mar. La gran majoria, 2.793 persones, s’ha oposat al perllongament. Davant d’aquest resultat, Jordi Palaudelmàs, un dels portaveus de la plataforma Aturem la C-32 exigeix al Govern català que “aturi el projecte”.

A Lloret, la consulta l’ha organitzat la mateixa plataforma, ja que el govern municipal va anunciar fa uns mesos que no la faria. Palaudelmàs creu que els resultats d’aquest diumenge han estat una “lliçó de democràcia”.

A Blanes, en canvi, ha estat el propi ajuntament qui ha impulsat les votacions. L’alcalde, Miquel Lupiáñez, però, està “insatisfet amb la participació perquè no ha arribat al 10%”.

Tant la plataforma Aturem la C-32 com l’alcalde de Blanes creuen que el fet que la consulta no fos vinculant ha provocat que la participació fos baixa, del 4% del cens a Lloret i del 7%, a Blanes. A més, Palaudelmàs ha assegurat que molta gent creu que l’autopista tirarà endavant, perquè els “alts càrrecs decideixen pel seu compte”. Tot i així, des de la plataforma seguiran insistint perquè els polítics escoltin la seva crida. A Blanes, serà el ple municipal qui decidirà què s’ha de fer amb els resultats de la consulta.

Si desgranem les dades, a Lloret han votat 1.269 persones. D’aquestes, 178 hi han votat a favor i 1.087 en contra. Hi ha hagut, a més, 2 vots en blanc i 2 de nuls. A Blanes, la participació ha estat de 2.391 votants, dels quals 671 estan a favor del projecte i 1.706 en contra, a més de 8 vots en blanc i 6 de nuls. Podien votar totes les persones residents a Lloret o Blanes, majors de setze anys.

Cal afegir que ICV-EUiA de Lloret ha emès un comunicat en què insta l’Ajuntament i la Generalitat que respectin els resultats i paralitzin el projecte de prolongació de la C-32.

Font: Nova Ràdio Lloret

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?