Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

El Parlament aprova la moció de la CUP sobre la interrupció voluntària de l’embaràs

Laia Estrada

Els anticapitalistes volen garantir el dret a l’avortament a la sanitat pública

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la moció presentada per la CUP-NCG sobre el dret a l’accés a la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) al sistema sanitari català, que insta al govern de la Generalitat a anul·lar tots els convenis amb centres on es practica l’objecció de consciència i a garantir la interrupció voluntària de l’embaràs al sistema sanitari públic, davant la derivació constant a centres privats i concertats. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP-NCG, ERC, JxCat, Cat-ECP i Cs.

En aquest sentit, el Govern haurà de crear unitats especialitzades en la IVE als hospitals de referència de ca­da regió sanitària, amb l’objectiu que les IVEs s’assumeixin des de la sa­nitat pública i no siguin derivades a centres privats i concertats en tots els territoris, i ASSIR autoritzats per dur a terme avortaments farmacologics en totes les regions sanitàries, per tal que l’opció d’elecció del mètode farmacològic o instrumental sigui igualitària i escollida per la dona. De la mateixa manera, el departament de Salut haurà d’anul·lar els convenis públics o con­tractes en centres sanitaris on es practiquen objeccions de consciència com a mandat institucional, en molts casos avalades pels patronats dels centres on l’església en forma part.

Finalment, l’objectiu de la CUP és garantir que l’accés al dret a l’avortament sigui igualitari, accessible, adaptat i de proximitat per a tota la ciutadania, i per això també reclama el desplegament del Reglament de la Llei 9/2017 d’universalització de la sani­tat a Catalunya.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?