Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Junts pel Sí (34%) guanya a Lloret, seguit de Ciutadans (24%) i PSC (14%)

Junts pel Sí ha guanyat aquest 27-S a Lloret de Mar, com ha passat a la comarca de la Selva i arreu de Catalunya. En les eleccions al Parlament, pel que fa aquí a la vila s’ha endut el 34,12% (4.772 vots). Jaume Dulsat, de Convergència i alcalde de Lloret, ho valora com una “victòria clara, un percentatge més que correcte tenint en compte les especificitats sociològiques (de la vila)”.

En segon lloc hi trobem Ciutadans, com ha passat també al conjunt de Catalunya. Ha rebut el 24,41% (3.378 vots) a la vila. Jordi Hernández, portaveu del grup municipal, suma els vots obtinguts per uns i altres per concloure que “Lloret ha demostrat ser no independentista, ha parlat a les urnes”.

A força distància trobem el PSC, amb el 14,33% dels vots, percentatge que es tradueix en 1.983 sufragis. Antònio Lorente, representant a l’Ajuntament, subratlla que “és evident que hi ha sobre un 60% a Lloret que no està d’acord amb la independència”.

En els mateixos termes s’expressa Enric Martínez, del PPC, que ha rebut un de cada deu vots emesos a Lloret (10,17%), que sumats són 1.408 vots. En clau catalana, assenyala que “les formacions independentistes han patit un retrocés, la divisió és claríssima”.

A continuació trobem Catalunya Sí que es Pot, amb el 8,44%. En termes absoluts, han rebut la confiança de 1.168 votants. Xavier Rodríguez Pacios (ICV-EUiA) reconeix que “les nostres expectatives no s’han acomplert, volíem augmentar els resultats i cal fer una anàlisi de perquè hem baixat”.

Finalment, la CUP s’ha endut a Lloret el 4,57% dels sufragis (632 vots). El portaveu Andreu Espinosa destaca que “els resultats parlen per si sols, en nombre d’escons les candidatures independentistes han guanyat majoritàriament“.

Unió ha quedat força enrere. Ha rebut 279 vots (2,02%) a Lloret de Mar.

Font: Nova Ràdio Lloret
Imatge: NRLL

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?