Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

La CUP Blanes exposa la feina a l’Ajuntament i anuncia el projecte de ”diners al carrer’

La formació fa pública una proposta per revertir part dels ingressos institucionals en iniciatives socials i projectes solidaris

Ahir, la CUP Blanes va celebrar una xerrada oberta per exposar la feina feta durant els primers 250 dies a l’Ajuntament. Al llarg de l’acte es van anar desgranant les principals propostes que la formació de l’esquerra independentista ha portat al consistori blanenc aquest primers mesos de legislatura, destacant tant la tasca feta dins de l’Ajuntament com el suport i la participació en diferents iniciatives ciutadanes i moviments socials.

L’acte, que es va celebrar al Casal la Cooperativa, fou conduït per la regidora de la formació Clara Castrillo i Laia Buixeda, militant de l’assemblea local, que van anar exposant les propostes que la CUP ha fet fins a dia d’avui, tot remarcant les “dificultats que la maquinària burocràtica de la política institucional posa quan es volen plantejar alternatives reals de canvi”. En la seva exposició Buixeda es va centrar sobretot en la demanda de mesures fiscals per afavorir les rendes més baixes, la transparència institucional i la participació ciutadania. En aquesta darrea línia va exposar les línies generals de la proposta de la CUP per posar en marxa aquest mateix any el pressupost participatiu a Blanes. En la segona part de la xerrada la regidora de la candidatura independentista i anticapitalista, Clara Castrillo, va tractar les temàtiques relacionades amb la defensa dels drets socials bàsics, la solidaritat i el model de poble, posant especial èmfasis en el imminent debat sobre la modificació del POUM i les propostes que la CUP ha fet al respecte, totes elles encaminades a garantir la participació de la ciutadania i la preservació de l’entorn natural i el medi ambient. L’acte va cloure amb un debat i un torn obert de preguntes on els assistents van poder expressar dubtes i fer propostes.

“Diners al carrer”, un projecte per destinar ingressos institucionals a projectes socials

En la part final de l’acte es va anunciar la posada en marxa del projecte “Diners al carrer”, una iniciativa de la CUP que pretén, mitjançant una convocatòria oberta a entitats i moviments socials, retornar al carrer part dels ingressos que percep la formació per part l’Ajuntament pel fet de tenir grup municipal i dos càrrecs electes. L’assemblea local de la CUP ha decidit destinar un mínim de 3.000€ anuals d’aquests ingressos a projectes solidaris, culturals i en defensa del territori a Blanes.

Font: Llibertat.cat

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?