Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

La CUP convoca una “gran manifestació nacional” el 7 de maig a Barcelona

Reclamem “desobediència i unilateralitat” a la societat catalana en contra de la “campanya repressiva” de l’Estat

La CUP ha anunciat aquest diumenge que convoca per al dissabte 7 de maig “una gran manifestació nacional” a Barcelona per reclamar “desobediència i unilateralitat”. Així ho ha assegurat la formació des d’un espai tan emblemàtic com és el Fossar de les Moreres, en un acte amb el diputat Benet Salellas, l’alcaldessa de Berga Montse Venturós, l’alcalde de Celrà Dani Cornellà i el regidor de Vic Joan Coma. Des del seu punt de vista, el mandat del 27-S reclama “una resposta a la campanya repressiva judicial espanyola” que asseguren que s’està duent a terme.

Aquesta convocatòria arriba en ple debat sobre la moció de desobediència al Tribunal Constitucional espanyol (TC) que la CUP té la intenció que es voti aquest dimecres al Parlament, i que Junts pel Sí (JxSí) veu amb recel. Segons la diputada Anna Gabriel, l’esquerra independentista no modificarà “ni una coma” del redactat, mentre que la formació majoritària de l’independentisme es reserva el dret de forçar la retirada del text de l’ordre del dia si no hi ha acord. Tot amb tot, ara, fonts de la formació s’han obert a introduir-hi matisos si no es vulnera l’essència de la resolució inicial, és a dir, desobediència i les reclamacions del text del novembre.

L’esquerra independentista recalca que una trentena d’ajuntaments governats per la CUP o en els que la CUP ha donat suport a la moció del 9-N han estat requerits per l’Audiència Nacional espanyola “en el marc d’una campanya de persecució” que creu que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat fins avui la moció de suport a la declaració del Parlament del 9 de novembre.

“Aquella declaració donava inici al procés de creació de la República Catalana i a la desconnexió respecte l’Estat espanyol, anunciant la seva no supeditació al TC i l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana”, exposa la formació.

Ara, diversos alcaldes de la CUP estan investigats per no despenjar la bandera estelada dels seus consistoris, i el vigatà Joan Coma està sent investigat per l’Audiència per un per un presumpte delicte de sedició per haver expressat en un ple que cal desobeir als tribunals espanyols. “La persecució judicial contra l’independentisme també es fa sentir al Parlament quasi setmanalment”, recalquen.

Per tot plegat, la CUP “vol fer una crida àmplia a la societat catalana a tancar files al costat del seus càrrecs electes i a no deixar de construir res perquè algú judicialitzi les decisions d’un poble”.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?