Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous
Next

La CUP-Crida per Girona agraeix el pas endavant de Carles Puigdemont

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

“Tot i les profundes i conegudes discrepàncies pel que fa al model de ciutat a Girona”, ha remarcat la formació arran de la renúncia com alcalde de Girona i la seva investidura com a president de la Generalitat

El president electe de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha formalitzat aquest dilluns al matí la renúncia a l’alcaldia de Girona per assumir la presidència del país. Durant el ple municipal de renúncia, Puigdemont s’ha declarat “lleial” al seu predecessor, Artur Mas.

Arran d’aquesta renúncia i la seva investidura com a president de la Generalitat, la CUP-Crida per Girona ha agraït el pas endavant de Carles Puigdemont, “Tot i les profundes i conegudes discrepàncies pel que fa al model de ciutat a Girona”.

En aquest sentit, la formació l’ha emplaçat “a fer possible el compliment del mandat democràtic derivat del 27-S a partir del desplegament del full de ruta cap a la independència i del contingut de la declaració aprovada pel Parlament el 9-N, i a treballar per l’eixamplament de la base social independentista a través d’un procés constituent popular i de base, i d’unes polítiques encaminades a la justícia social i al combat contra la corrupció i les desigualtats”.

En la nota de premsa, que s’ha fet pública aquest matí, la formació ha manifestat també que “a partir del 27-S, vam coincidir plenament en la necessitat de cercar una presidència alternativa a Artur Mas, que permetés visualitzar l’inici d’un nou estadi en el procés de construcció de la República Catalana, amb una figura presidencial desvinculada dels darrers governs de la Generalitat i el lideratge de CiU, especialment identificats amb els casos de corrupció i les polítiques de retallades”.

La CUP Crida per Girona considera que l’excepcionalitat del moment polític justifica l’acceptació per part de la CUP-Crida Constituent de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat en substitució d’Artur Mas. Entén que, “tot i formar part del mateix partit que Mas, l’elecció de Puigdemont pot ajudar a visualitzar l’inici d’aquesta nova etapa de tancament de l’autonomisme i construcció republicana que té encomanat el Parlament per als propers 18 mesos”.

Ara bé, la formació ha reivindicat la tasca realitzada des del 2011 en contraposició a les polítiques dels governs de Carles Puigdemont, i ha anunciat la voluntat de continuar la seva feina “d’oposició activa, rigorosa i responsable, i de consolidació d’una alternativa popular i democràtica a l’actual model de ciutat”.

La formació és conscient, segons la nota, que “la renúncia de Carles Puigdemont com a alcalde de Girona ha estat una situació sobrevinguda i que l’Ajuntament necessitarà uns dies per ressituar-se. Tot i això, reclamem que la situació s’estabilitzi amb la màxima brevetat possible, per tal que afecti el mínim el bon funcionament de la institució i que el conjunt de la ciutat i la seva gent no se’n vegi perjudicada”.

Font: Llibertat.cat
Imatge: Lluc Salellas Vilar i Laia Pèlach Saget regidors de la CUP Crida per Girona

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?