Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

La CUP presenta la campanya #SensePor a les comarques gironines

La formació independentista anima la ciutadania i els càrrecs electes a participar a les assemblees obertes que se celebraran en el marc de la campanya de suport als municipis perseguits per la justícia espanyola

Aquest matí la CUP ha presentat en roda de premsa la campanya “Sense Por, desobeïm per la independència” a comarques gironines. La presentació ha comptat amb la presència de les regidores de la CUP Laia Pèlach i Sylvia Barragán, de Girona i Santa Coloma de Farners respectivament, a més de l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà. Els electes han explicat que la campanya ha sorgit davant del fet que múltiples ajuntaments que han donat suport a la declaració de ruptura del Parlament han estat requerits per l’Audiència Nacional, en el marc d’una campanya de persecució que podria afectar fins a 280 municipis catalans que han aprovat fins avui l’adhesió al text del Parlament.

Segons han exposat els cupaires, la campanya vol donar resposta a la judicialització de la política catalana, a la persecució dels representants polítics i les institucions del país, i al bloqueig per part de l’Estat contra qualsevol iniciativa encaminada a l’exercici del dret a decidir i l’avenç cap a la independència. Així doncs, la campanya pretén articular una resposta popular clara en suport als càrrecs electes de qualsevol formació política que es vegin investigats per la justícia espanyola per les seves opinions o actes en defensa del dret a decidir del nostre poble.

Així doncs, tot i que ha estat impulsada inicialment per la CUP, l’objectiu de la formació és que la campanya sigui oberta a totes les formacions polítiques i organitzacions socials que defensen el dret a decidir del nostre poble, i és per aquest motiu que la CUP està convidant a organitzacions i càrrecs electes d’arreu del país a implicar-s’hi. Igualment, els tres regidors han fet una crida a participar en la manifestació que s’ha convocat el proper 7 de maig a Barcelona i que serà un dels punts culminants de la campanya.

A comarques gironines, com a primers actes d’aquesta campanya s’han convocat tres assemblees obertes de caire informatiu, en què participaran regidores i regidors de municipis requerits. La primera serà a Blanes, el dilluns 25 a les 20h al Casal la Cooperativa. La segona a Figueres, el dimarts 26 a les 20h a l’auditori del Caputxins. I la darrera serà a Girona, el divendres 29 a les 20h al Centre Cívic del Barri vell-Mercadal. En aquestes assemblees s’exposaran els principals eixos de la campanya i s’obrirà debat entre tots els assistents sobre quina és la resposta necessària que cal donar des dels municipis a les agressions de l’Estat.

Aposta per la desobediència

La CUP ha reafirmat la seva aposta per la desobediència davant dels requeriments de la justícia espanyola. Així, la formació ha recordat que als municipis on governa, comar a Celrà, Viladamat, Verges o Mieres, ja han fet pública la decisió de desoir els requeriments de l’Audiència Nacional. La CUP ha convidat a la resta d’ajuntaments gironins i catalans a actuar amb la mateixa fermesa davant l’ofensiva de l’estat.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?