Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

La CUP vol que Lloret revoqui el guardó atorgat a Franco el 1966

CUP-LloretLa CUP de Lloret exigeix que es revoqui de manera oficial el guardó que l’any 1966 el ple de Lloret va concedir a l’aleshores dictador Francisco Franco, entre altres. Es tracta de la Fulla de Llorer d’Or, premi honorífic que va ser creat pel consistori el 1964 amb la voluntat de reconèixer els mèrits excepcionals de caire patriòtic, intel·lectual i moral.

La formació independentista, malgrat no tenir representació a l’Ajuntament, ha redactat una moció perquè els grups municipals la portin al proper ple. Un membre de la CUP, Andreu Espinosa, ha explicat què demanen: la revocació dels reconeixements, la devolució de les plaques que es van concedir a les persones reconegudes (en cas que no es faci efectiu, reclamar-les als descendents o fundacions que les tinguin) i que Lloret sigui declarat un municipi antifeixista, antiracista i antipatriarcal.

Sobre aquest últim punt, Espinosa ha argumentat que la seva voluntat és que no es quedi només en una declaració, sinó que es duguin a terme actuacions de prevenció.

La CUP va saber de l’entrega d’aquests guardons al juny, a través d’una publicació a les xarxes socials. Arran d’això van decidir investigar i treballar perquè es revoquin els guardons. Un altre membre de la formació, Joan Moret, ha argumentat que és important recordar el passat i rectificar amb el que es consideri que van ser errors.

La CUP ha enviat la moció a tots els grups municipals amb la intenció que debatin i aprovin la moció en el proper ple. I també l’ha fet arribar a diferents entitats de la vila.

Font: Nova Ràdio Lloret
Imatge: membres de la formació | Font: facebook CUP Lloret

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?