Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

L’Ajuntament multa dues entitats bancàries per tenir pisos buits a Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha sancionat dues entitats bancàries –la Caixa amb 24.000 euros i el BBVA amb 12.000 euros- per tenir pisos desocupats des de fa dos anys i no cedir-los a lloguer social. A aquesta situació s’ha arribat després d’un seguit de gestions fetes pel consistori, amb l’objectiu de posar un seguit d’habitatges buits a disposició de famílies desnonades.

Tot plegat es va iniciar arran de la moció aprovada al 2014, a instàncies de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), en què Lloret es va comprometre a sancionar els bancs amb pisos desocupats.

Aquest mes de novembre han arribat les primeres sancions. Les entitats bancàries multades tenen temps de pagar fins al gener del 2016. La regidora de Benestar i Família, Mònica Cunill assenyala que “no és una tasca senzilla arribar fins aquí, hem de demostrar que fa dos anys que aquests bancs tenen els pisos buits”

La regidora afegeix que l’Ajuntament està a disposició de totes les famílies de Lloret que no puguin accedir a un habitatge o tinguin altres mancances socials. Assegura que “no hi ha cap persona al carrer” ara mateix a la vila.

Tot plegat és la resposta del consistori a la PAH, que demanava explicacions sobre les gestions fetes al respecte. L’entitat assegura que hi ha 219 habitatges buits a Lloret, que pertanyen a entitats bancàries i que la dada prové de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

Un membre de la PAH, Enric Bonmatí, asseguren que cada cop arriben més famílies “demanant ajuda perquè no poden pagar el lloguer”.

Font: Nova Ràdio Lloret
Imatge: façana de l’Ajuntament | Font: NRLL

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?