Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

L’autopista i el Lloret del futur divideixen els alcaldables

Lloret de Mar. DEBAT D'EL PUNT AVUI. A les 19.30 hores, al teatre municipal. Fotos generals i també caretus dels candidats..Els candidats a l’alcaldia de Lloret de Mar defensen en el debat propostes per desestacionalitzar el turisme i diversificar l’economia del municipi

El model de turisme i la C-32 van centrar el debat dels candidats a l’alcaldia de Lloret de Mar, organitzat per El Punt Avui i Nova Ràdio Lloret. En el bloc dedicat al turisme, la necessitat de diversificació, la definició del model de ciutat i la desestacionalització van ser les necessitats de consens, amb matisos i, en algun cas, visions molt negatives de la situació actual.

El candidat de CiU, Jaume Dulsat, va apostar per aplicar estrictament el pla operatiu desenvolupat per la Mesa de Turisme, que recull 39 accions. També va explicar que té intenció de crear un viver d’empreses per fomentar l’emprenedoria. El cap de llista del Millor, Marc Fuertes, va anunciar que pretén doblar el pressupost que es destina a turisme, “d’1,5 fins a 2,5 milions l’any”. La seva aposta per convertir Lloret “en un gran parc temàtic” va donar peu a Enric Martínez (PP) per introduir la seva visió del turisme de Lloret. “El parc temàtic el tenim a la Riera…, però de prostitució, propagandes i venda de droga. Això ho hem d’acabar, baixin vostès aquesta nit a la Riera i veuran més de trenta persones que ofereixen prostitució, i no és que m’ho inventi, és que m’ha passat a mi!”, va explicar. La seva frase va aixecar les rialles del públic, però Martínez va insistir que passejar per la Riera de nit “fa por”.

El candidat d’ERC-Avancem i actual regidor de Turisme, Jordi Orobitg, va viure algunes de les úniques referències entre candidats. En concret, Jordi Hernández (Ciutadans) va dirigir-s’hi dient que alguns comerciants no van participar en el Lloret Night Shopping perquè ningú de l’Ajuntament s’hi havia posat en contacte; Marc Fuertes va afirmar que es fan poques activitats turístiques i va criticar el cost del Lloret Formula Weekend, i Paulino Gracia (En Lloret Sí, Se Puede) va preguntar a Orobitg si no ha vist “que no hi ha gent a les platges”. Orobitg va defensar “l’èxit rotund” del Lloret Night Shopping i el retorn econòmic del Formula Weekend. Pel que fa a l’ocupació turística, va afirmar que no creu que sigui just “convertir en local un tema general. Qui coneix la realitat econòmica sap que a Lloret, tot i que hi ha gent que ho passa malament, som uns privilegiats”.

Sobre la C-32
Pel que fa al ramal de la C-32, els assistents al debat (unes 200 persones) segurament no van sentir ahir res que no hagin dit fins ara els candidats. Tots es van cenyir al guió, amb ERC-Avancem i CiU defensant la necessitat d’una infraestructura davant d’unes alternatives –les que s’han presentat des de plataformes locals– que, segons van dir, no són viables. Xavier Rodríguez Pacios (ICV-EUiA) va recordar que el seu grup és l’únic que s’ha mostrat contrari a aquesta autopista des de sempre, oposició que ara manté també el PP, i en la qual coincideix igualment la CUP. En tot cas, la majoria de forces estaven a favor de consultar la ciutadania si vol o no el ramal (de fet, es va aprovar la moció al ple). A l’hora de parlar de la C-32, però, tots els candidats van introduir propostes del programa no necessàriament vinculades a la mobilitat.

Dulsat va parlar de crear una regidoria d’equipaments, Fuertes va apostar per fer piscines naturals a la platja i per una reforma integral de l’avinguda Just Marlés i també per fer l’aparcament subterrani al passeig Verdaguer. En aquest sentit, Pacios va criticar que alguns grups –com ara el Millor- hagin criticat tot el mandat obres “faraòniques” i ara en vulguin fer una de faraònica.

Bandera sí o no
El procés sobiranista va centrar l’últim tram del debat, però l’elecció del tema no va agradar als candidats del Millor, Ciutadans, En Lloret Sí Se Puede i el PP, que van considerar que era “una cortina de fum”. Mentre que CiU, ERC-Avancem i la CUP es van mostrar plenament favorables a avançar cap a l’estat propi, el candidat de Ciutadans va proposar revocar l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència i la retirada de l’estelada a l’entrada del poble. Curiosament, el candidat del PP no va compartir aquesta visió. “L’estelada no em molesta perquè representa un sentiment, i els respecto tots. La llei de banderes no ho recull, quan hi passo no la miro”, va concloure.

Font: El Punt Avui
imatge: Quim Puig, El Punt Avui

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?