Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Les clavegueres de la Generalitat

L’Esquerra Independentista denúncia l’espionatge per part de la Generalitat de Catalunya

Després de mesos d’investigació ha destapat una trama d’espionatge contra l’Esquerra Independentista i moviments socials que apunta a la Generalitat del principat

Des del gener del 2020, diverses organitzacions i membres de l’Esquerra Independentista han tingut constància de la recepció de correus electrònics falsejats per part d’autors desconeguts amb una clara intencionalitat d’accedir a informacions internes dels diversos col·lectius, tal i com va publicar La Directa a finals d’octubre. Aquesta pràctica s’ha mantingut fins als darrers dies i ha anat afectant a diverses organitzacions i col·lectius no només de l’Esquerra Independentista. Les informacions que intentaven aconseguir anaven des d’organigrames, calendaris de reunions, documents interns, etc.

Arran d’aquesta investigació s’ha constatat que no només han simulat enviar correus des d’organitzacions i col·lectius sinó que els atacants s’han apoderat de diversos correus de diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista des dels quals han contactat amb d’altres col·lectius.

Alhora, també s’ha pogut accedir a les IP des d’on es realitzaven aquestes pràctiques i en diversos casos s’ha constatat que aquestes corresponen amb el CTTI, amb el Complex Egara de la Generalitat i amb emplaçaments situats a Madrid i Vic. “Davant la macro operació judicial contra del moviment independentista, no entenem com el govern de la Generalitat, format per JxCat i ERC, propicien aquestes trames d’espionatges pròpies de les clavegueres de l’Estat cap a l’Esquerra Independentista i els moviments socials”, ha assegurat la diputada Maria Sirvent.

Davant d’aquests fets, l’Esquerra Independentista constata:

  • Que es tracta d’una operació sens dubte governamental amb una finalitat d’engrossiment de les bases de dades policials de caire ideològic i política per part de, com a mínim, el Govern de la Generalitat i per tant d’una operació de persecució política.
  • Que aquesta operació perllonga en el temps, és clara i sistemàtica i per tant no es tracta d’una actuació puntual.

I anuncia:

  • Que s’ha presentat una querella per part d’una persona que ha estat suplantada i s’està treballant en dues més que es presentaran de forma imminent per la suplantació d’identitat de dues organitzacions.
  • Que és necessària una explicació urgent per part del Govern de la Generalitat respecte a aquests fets, l’assumpció de responsabilitats i la seva depuració.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?