Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous
Next

Manifest per la Llibertat

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

photo_2015-05-22_15-50-32Davant l’ofensiva antidemocràtica de les institucions de l’Estat Espanyol que dia rere dia vol seguir oprimint-nos com a poble i com a classe treballadora nomes podem fer una crida a la desobediència civil i institucional davant d’aquestes accions colonitzadores:

La decisió de la junta electoral de retirar les estelades dels edificis públics, la llei educativa del senyor Wert que vol espanyolitzar-nos i privatitzar l’educació amb l’Estratègia Universitària 2015 i el 3+2, els atacs constants que pateixen a les Illes (amb l’aprovació de la llei de símbols que prohibeix penjar senyeres en edificis públics o el TIL (Decret de Tractament Integral de les Llengües) on ataca el model d’immersió lingüística de les illes culpant-lo del fracàs escolar, o al País Valencià on la nostra llengua està desapareixent del sistema educatiu i les institucions públiques.

Però no ens oblidem tampoc de la Franja amb el LAPAO (ja no li diuen català) o la Catalunya Nord, on el xovinisme francès i el seu centralisme ferotge fan que en aquesta part del nostre país, el català sigui quasi residual.
Calen actes de desobediència perquè quan una llei és injusta és d’obligació moral desobeir-la. Hem de perdre la por perquè nosaltres som molts i els que ens volen fer callar són molt pocs. Hem de desobeir perquè , com deia Joan Fuster, “tota política que no sigui feta per nosaltres, com veiem, està sent feta contra nosaltres”. (pausa)
Però no només hem de desobeir totes les lleis i polítiques fetes per l’imperialisme de l’estat espanyol, sinó que hem de desobeir totes aquelles polítiques que ens facin també opressors com a treballadors. Així doncs, també hem de desobeir totes aquelles polítiques de retallades en sanitat, educació, en drets laborals i socials, contra els desnonaments, etc…

També hem de ser conscient de l’opressió que pateixen les dones i el col·lectiu LGTBI. Avui, diversos col·lectius feministes han convocat diferents actes a diverses ciutats per reivindicar aquesta opressió del sistema capitalista i patriarcal que les condemna a un seguit de discriminacions i pressions laborals, econòmiques i socials com ara una inferioritat salarial, la imposició i el no reconeixement de les tasques de cura i de la llar que realitzen, la imposició d’uns cànons de bellesa, moda i talles que no permeten el seu lliure desenvolupament com a persones i perquè se’ls reconegui d’una vegada per totes el seu dret a decidir lliurement vers el seu propi cos, des d’una òptica sexo-afectiva i reproductiva.

Així doncs, aquest acte de desobediència no és sols un acte a favor del dret a decidir com a poble, sinó que és una acte de desobediència per decidir-ho tot: Per l’alliberament nacional, social i patriarcal dels Països Catalans, des del carrer fins a les institucions cridem a la desobediència. Perquè com va dir Maria Mercè Marçal: “A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida.”

Visca la Terra: Lliure!

Manifest llegit a la Sala de Plens de l’Ajuntament el 19 de maig a les 19:05
Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?