Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

VAGA 23M: Per una escola pública i en català, la lluita continua

«La pública és en català. La seva sentència, la nostra lluita»

El dimecres 23 de març la COS, la Intersindical-CSC, el SEPC i la USTEC, han convocat una vaga de la comunitat educativa. La CUP ens sumem a impulsar la vaga i fem una crida a omplir els carrers per respondre a les imposicions dels tribunals espanyols. Cal que lluitem des d’avui mateix per frenar l’ofensiva espanyolista que estem vivint arreu dels Països Catalans, cal que defensem la nostra llengua a l’educació i a tots els àmbits.

Estudiants i docents tenim la convicció que cal unir forces per demostrar i deixar constància que no es tracta d’un atac aïllat. Es tracta d’una peça més de l’estratègia orquestrada per part dels estats espanyol i francès contra l’eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia de la nostra nació. Si volem un futur on puguem treballar, estudiar i viure plenament en català, només ens queda organitzar-nos, lluitar i demostrar que la força del poble treballador català és, quan s’ho proposa, indeturable.

Fem una crida a TOTA la Comunitat Educativa del Principat de Catalunya a unir-se a la vaga del 23 de març i a lluitar amb nosaltres per l’únic model que ens pot permetre construir el futur que volem: una escola pública i 100% en català.

Conseller Cambray, negociació o dimissió!

La CUP li hem donar i li donem tot el suport a les jornades de vaga del sector de l’ensenyament d’aquests dies i li demanem al Conseller d’Educació que reaccioni i dialogui. Cal que el govern negociï amb la comunitat educativa i assumeixi les seves propostes i reivindicacions en favor de l’educació pública amb els recursos necessaris perquè esdevingui realment universal, en català, gratuïta, inclusiva, i que garanteixi plenament el dret a l’educació així com els drets de les treballadores de l’ensenyament.

Les reivindicacions laborals:

  • Estabilització real de les interines: a Catalunya es calcula que hi ha un 40% de professorat en règim d’interinatge.
  • La retirada del Decret de Plantilles.
  • Equiparació salarial del professorat tècnic de formació professional.

La defensa de l’escola pública

  • Fi de model segregador que representa la privada/concertada i la pública i caminar cap un sistema completament públic.
  • Les mesures que el Departament impulsa obren la porta a la privatització del temps escolar de la tarda amb la licitació d’empreses del lleure i menjadors que exploten i precaritzen les seves treballadores.
  • No pot ser que els canvis curriculars es facin totalment d’esquenes a docents i equips directius.

La defensa de la immersió lingüística, per una escola pública i en català!

  • El govern no pot deixar sols a docents i equips directius en aquest embat contra la llengua.
  • Cal que una resposta social massiva.
  • I cal que el govern faci un pas endavant en el desplegament de la immersió.

Compareixença de la diputada de la CUP-NCG, Nogay Ndiaye, al Parlament de Catalunya sobre la vaga de la comunitat educativa

 

MANIFEST

El proper 23 de març, la COS, la Intersindical-CSC i el SEPC convoquem a la vaga tota la Comunitat Educativa del Principat, a tots els nivells educatius -obligatoris i postobligatoris, des d’infantil fins a la universitat- en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà i en defensa d’una educació pública i íntegrament en català.

Estudiants i docents tenim la convicció que cal unir forces per demostrar i deixar constància que no es tracta d’un atac aïllat. Es tracta d’una peça més de l’estratègia orquestrada per part dels estats espanyol i francès contra l’eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia de la nostra nació. Si volem un futur on puguem treballar, estudiar i viure plenament en català, només ens queda organitzar-nos, lluitar i demostrar que la força del poble treballador català és, quan s’ho proposa, indeturable.

Fa uns mesos es feia pública la sentència ferma del TSJC que imposava un mínim del 25% del castellà a les aules i es demostrava, un cop més, que l’Estat espanyol disposa de tota la maquinària
jurídica hereva del franquisme i d’un marc legal fet a mida per reprimir la nostra llengua fins a aconseguir-ne la seva gradual desaparició. Aquesta sentència haurà de ser executada obligatòriament per tots els centres educatius a partir de finals del mes de març.

Davant d’aquest atac flagrant contra l’escola catalana i contra el nostre poble, la resposta de la Generalitat de Catalunya s’ha limitat a repetir una corrua de paraules buides. L’Administració no només s’ha mostrat incapaç de defensar l’escola catalana, sinó també de destinar-hi els recursos necessaris per assegurar l’aprenentatge i la integració de tots els alumnes en un marc de cohesió i igualtat. Encara més: pretén, amb el nou Decret d’ordenació dels ensenyaments, “flexibilitzar” la immersió en funció del context ambiental, és a dir, liquidar-la trenta anys després que entrés legalment en vigor.

A més a més, el Departament ha preferit tirar endavant un reguitzell de canvis i mesures que han estat decidides de manera unilateral i sense cap voluntat de negociació, com ho són l’avançament del calendari escolar o algunes propostes de l’esmentat Decret d’ordenació curricular. No podem ni volem oblidar, tampoc, la situació d’incertesa i angoixa en què viu el personal substitut i interí a causa de la Icetada aprovada el passat desembre, i que encara no sabem com afectarà Catalunya i, concretament, el món de l’educació. Tot això, en un sistema educatiu que arrossega unes retallades injustificables des de fa més d’una dècada.

Per aquest cúmul de motius, i perquè en tenim PROU que se’ns vulguin laminar tants drets inalienables, fem una crida a TOTA la Comunitat Educativa del Principat de Catalunya a unir-se a la vaga del 23 de març i a lluitar amb nosaltres per l’únic model que ens pot permetre construir el futur que volem: una escola pública i 100% en català.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?