Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Valoració dels resultats de les eleccions espanyoles i emplaçament a Junts pel Sí i a En Comú Podem

Davant del resultat aquesta nit de les eleccions generals espanyoles, de de la CUP volem fer les següents reflexions:

  • L’abstenció, l’aposta de la CUP respecte les eleccions espanyoles, ens reafirmava davant la necessitat de fer irreversible el mandat sorgit del passat 27 de setembre a Catalunya. Per contra les diferents forces sobiranistes han continuat apostant per participar-hi i és per això que insistim que cap reforma amb l’estat és possible ni pot significar aturar el procés de ruptura sorgit a les passades eleccions catalanes.
  •  

  • El resultats de les eleccions a Catalunya evidencia el viratge dels votants independentistes cap a l’esquerra. D’una banda, ERC s’ha situat com la primera força independentista, amb un resultat que triplica els resultats que van obtenir el 2011. D’altra banda, Democràcia i Llibertat (la fórmula amb què CDC ha concorregut a les eleccions) ha caigut dels 16 diputats que va obtenir als comicis estatals del 2011 als 8 actuals.
  •  

  • El bon resultat obtingut per En Comú Podem significa un ampli suport a una força que ha defensat clarament la necessitat d’un referèndum per tal que la població catalana es pugui expressar lliurement a les urnes. No obstant, les forces del règim continuen tenint un pes molt important dins el Congrés espanyol i en aquest sentit l’únic camí possible és la unilateralitat per fer irreversible la construcció de la República catalana.
  •  

  • El fet que les dues primeres forces en nombre de vots a Catalunya siguin En Comú Podem i ERC confirma un mapa electoral principatí protagonitzat per les formacions d’esquerres.

Davant dels bons resultats de les formacions d’esquerres i progressistes independentistes i autodeterministes, la CUP emplaça Junts pel Sí a cloure el procés de converses que està mantenint amb la CUP-CC amb una oferta que inclogui una presidència alternativa que pugui generar un ampli consens i també a millorar la proposta en relació a pla de xoc. L’independentisme i el canvi social van de la mà, i només així aconseguirem sumar nous agents polítics i socials a la ruptura i al procés constituent.

D’altra banda, davant del suport obtingut per En Comú Podem, emplacem aquesta formació i també els seus companys de Catalunya Sí Que es Pot a sumar-se al procés constituent cap a la República Catalana.

Finalment, recordem que la CUP ha de valorar la proposta de Junts pel Sí en Assemblea Nacional el 27 de desembre. Si l’oferta de Junts pel Sí varia en el sentit de proposar un president de consens, aquesta tindrà més possibilitats que sigui àmpliament acceptada per la militància i simpatitzants.

Secretariat Nacional de la CUP
Diumenge 20 de desembre de 2015

PAC32

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?