• CUP Lloret denuncia l’existència de distincions franquistes

  logo_llmLloret de Mar, 27 d’agost de 2015. Denunciem l’existència en vigor de distincions honorífiques al màxim nivell atorgades a Franco i d’altres alts càrrecs franquistes i demanem la retirada immediata, així com la ratificació del compromís de la nostra vila amb la llibertat i els drets de les persones.

  Fa uns mesos la nostra formació es va assabentar que durant l’època franquista Lloret, a través dels seus premis de distinció honorífica local —els “Premis Fulla de Llorer”— va guardonar (en tres dels quatre casos denunciats, amb la màxima distinció dels premis, la categoria d’Or) diferents i reconegudes personalitats del règim franquista, entre les quals, a més, hi destaca la figura del dictador.

  Un cop dutes a terme les investigacions oportunes i vist que l’arxiu municipal així ho recull en els seus documents, proposarem a totes les forces polítiques representades en el consistori un escrit per la revocació de les Fulles de Llorer atorgades a Franco i tres alts càrrecs franquistes que serà oberta a totes les forces polítiques, sindicals i socials de la vila perquè hi donin suport.

  Creiem que com a veïns d’aquesta vila és la nostra obligació denunciar l’atorgament d’aquests premis per part de la institució municipal, però, alhora, també lamentar la despreocupació i manca de memòria històrica per part de la institució municipal i la resta de forces polítiques en actiu durant els últims 40 anys.

  Per un Lloret antifeixista, desfem-nos de qualsevol lligam franquista

  CUP Lloret

  ndp_cuplloret

Els comentaris estan tancats.