Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Acció popular per fer la consulta de la C-32 a Lloret

Una dotzena d’associacions donen suport al referèndum sobre l’autopista, a banda de l’Ajuntament

El 17 d’abril hi haurà quatre llocs de votació, i podran exercir el seu dret els majors de 16 anys empadronats a la vila

Una dotzena d’entitats de Lloret de Mar donen suport a l’organització d’una consulta sobre l’allargament de l’autopista C-32 al municipi. La Plataforma Aturem la C-32 té el suport de part del teixit associatiu per saber l’opinió dels lloretencs sobre la infraestructura, a banda del paper de l’Ajuntament, que va decidir desmarcar-se del procés.

Un dels portaveus de la Plataforma Aturem la C-32 a Lloret, Jordi Palaudelmas, explica que hi haurà quatre punts de votació: a la biblioteca municipal; al Puntet, tant al de Fenals com al de l’avinguda de Vidreres, i al centre cívic del Rieral. Es podrà votar de les deu del matí a les vuit del vespre de manera ininterrompuda, i podran exercir el seu dret els majors de 16 anys empadronats a la vila. Fonts de l’Ajuntament confirmen que no tenen cap sol·licitud formal per ocupar la biblioteca el 17 d’abril perquè es faci el referèndum no vinculant.

Sense accés al cens

El fet que l’equip de govern (CDC i ERC-Avancem) s’hagi desmarcat de la consulta fa que els organitzadors no tinguin accés al cens de votants. Palaudelmas assegura que els punts de votació estaran connectats entre si per Internet, i que el sistema per votar serà el mateix que a Blanes. El responsable d’Aturem la C-32 dóna garanties que serà una votació ben organitzada i explica que serà semblant a la del 9-N del 2014. En les municipals del 24 de maig de l’any passat a Lloret el cens era de 20.530 persones (majors d’edat).

Segons una nota de premsa difosa ahir per la plataforma, col·laboren en l’organització de la consulta Associació Ciutadana SOS Lloret, Assemblea de Joves de Lloret, Centre Excursionista Lloret, Penya Xino-Xano, Penya Ciclista Lloret de Mar, Associació de Veïns El Rieral, Associació de Veïns Can Ballell, Associació Astrum Lloret, Cineclub Adler, ICV-EUiA Lloret, CUP Lloret, En Lloret Sí Se Puede.

Cal recordar que en el ple del 21 de desembre l’equip de govern va revocar la moció del 21 d’abril i va fer marxa enrere en la consulta. El PSC, el PP –Enric Martínez encara no havia deixat el partit– i el Millor també van avalar que no es fes la consulta. El ple va ser interromput una estona i la policia local hi va haver d’intervenir.

Els favorables a la C-32 van defensar-la argumentant que, a més, la Generalitat es compromet a fer un enllaç fins a Canyelles. Tota l’obra és batejada com a Costa Brava Sud. El govern va posar a licitació l’enllaç fins a Canyelles.

ASSOC. DE VEÏNS DEL RIERAL
Jávega: “Que tothom voti el que li sembli”

Una de les entitats que donen suport a la consulta ciutadana és l’associació de veïns del barri del Rieral. L’entitat, que presideix Carme Martínez, té una cinquantena d’associats. La secretària de l’associació, Inés Jávega, deixa clara una cosa sobre la C-32 i la participació dels veïns de Lloret de Mar. “Nosaltres donem suport perquè es faci la consulta. L’associació com a tal no té cap opinió. Aquí cadascú té el seu parer, a favor o en contra. És bo que es faci i que tothom voti el que li sembli.” L’entitat no intervé directament en els preparatius ni farà campanya a favor del sí o del no. Al barri, hi viuen unes 2.000 persones.

CINECLUB ADLER
Moret: “Com a Blanes, tenim dret a dir-hi la nostra”

El president del Cineclub Adler, Joan Moret, veu “normal” que el teixit associatiu de Lloret es mogui perquè hi hagi una consulta ciutadana sobre la C-32. “És normal donar veu als ciutadans, i més ara que s’estan construint les bases d’un nou país. És una manera d’apoderar els ciutadans.” Moret afirma: “Els habitants de Lloret tenim els mateixos drets a dir-hi la nostra que a Blanes.” El responsable del cineclub vol deixar clar que com a entitat no prendran cap posició sobre la consulta. El Cineclub Adler fa projeccions de cinema cada quinze dies al Teatre Municipal. L’entitat té una seixantena d’associats.

PENYA CICLISTA LLORET
Gallego: “La Costa Brava serà la Costa Asfalt”

El president de la Penya Ciclista Lloret, Raúl Gallego, considera “un disbarat” l’allargament de l’autopista. “Al final la Costa Brava serà la Costa Asfalt perquè només hi haurà autopista.” Gallego diu que la C-32 allargada seria una infraestructura “fantasma tot l’any, excepte dos mesos”. El responsable de la penya ciclista considera que la consulta sobre la C-32 hauria de ser “obligatòria perquè hi ha en joc el futur dels nostres fills”. A la penya hi estan vinculats unes 120 corredors, que fan carretera, BTT i BMX. “Un 80% hi estan en contra. Sant Pere del Bosc és el nostre medi, i l’autopista parteix Lloret en dues meitats”, assenyala.

 

Font: Jordi Ferrer, El Punt-Avui
Imatge: Quim Puig
Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?