Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Acord amb Endesa per la condonació del deute de les famílies vulnerables

Endesa

Sobre l’acord assolit entre la Generalitat, les administracions locals, les entitats socials i Endesa per eixugar el deute a les més de 35.500 famílies afectades per la pobresa energètica, la CUP-NCG vol manifestar que:

  1. Celebra que es condoni el deute a les famílies afectades i evidencia que aquesta victòria parcial és mèrit de les entitats en contra de la pobresa energètica i el moviment veïnal, que porten anys fent front a la situació i lluitant perquè el deute no recaigui sobre les persones en situació de vulnerabilitat.
  2. Malgrat consideri que és una bona notícia que finalment s’hagi aplicat la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica i que sigui Endesa qui assumeixi la major part del deute, critica que s’hagi trigat tant a fer ús de la regulació, deixant a milers de famílies a la intempèrie durant tot aquest temps.
  3. Endesa té prop de 1.000 milions d’euros de beneficis nets anuals, i per tant, la candidatura considera que és l’empresa qui hauria d’assumir el 100% del deute acumulat i no les administracions públiques, tal i com fixa l’acord.
  4. Tot plegat evidencia la importància d’impulsar una empresa energètica pública catalana, tal com incorpora l’acord entre la CUP i ERC, per tal que un bé essencial com la llum sigui de titularitat i gestió pública i se’n garanteixi l’accés universal a totes les llars de Catalunya i es faci front a la pobresa energètica.

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?