Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Blanes insta l’Ajuntament de Lloret a fer la consulta ciutadana sobre l’autopista

Blanes demana a l’Ajuntament de Lloret que faci la consulta ciutadana sobre la prolongació de la C-32 fins a Lloret. Recordem que dilluns, el ple lloretenc va decidir refusar la consulta perquè la Generalitat s’ha compromès a connectar l’arribada de l’autopista amb una ronda de circumval·lació fins a Canyelles. L’oposició de Blanes (PP, Batega, CUP, C’s, ERC i ICV – EUiA), però, no està d’acord amb què s’hagi anul·lat la consulta i al plenari d’ahir va aprovar que s’insti l’Ajuntament de Lloret a organitzar-la de manera conjunta.

L’equip de govern, format pel PSC i CiU, està a favor del projecte però l’alcalde ja va anunciar que igualment farà la consulta. Tot i així, al ple d’ahir va demanar que es retirés el punt en què es pretén instar l’Ajuntament de Lloret a fer-la també, però l’oposició no va voler. Ho ha explicat l’alcalde, el socialista Miquel Lupiáñez.

Lupiáñez ha argumentat que la consulta no serà vinculant perquè el projecte és potestat de la Generalitat i, a més, la llei no permet que sigui vinculant. Així que s’organitzarà un procés participatiu per ampliar el coneixement del projecte i crear debat. En els propers dies es reunirà la respectiva comissió per establir un calendari.

Pel que fa al perllongament de la C-32 i la circumval·lació de Lloret, l’alcalde blanenc hi està a favor i argumenta, d’una banda, que no està escrit enlloc que el fet que Abertis s’encarregui d’aquesta obra impliqui que la Generalitat li allargui la consessió i, d’altra banda, que la via respectarà el medi ambient.

Tossa de Mar, també va aprovar una moció fa uns dies al ple municipal, per unanimitat. En aquest cas, l’Ajuntament insta la Generalitat a iniciar de manera immediata les obres perquè considera que és una “infraestructura estratègica irrenunciable per al futur de la població”.

L’alcaldessa, Gisela Saladich, creu que la variant alliberaria el centre de Lloret de trànsit i, per tant, agilitzaria el trànsit des de i fins a Tossa. Una obra que milloraria la mobilitat, però també la seguretat dels tossencs i visitants.

Tossa ha reclamat aquesta via des de fa molts anys. L’alcaldessa recorda, però, que fins ara les solucions que es proposaven eren molt salvatges amb el medi ambient, mentre que el projecte actual en té en compte la preservació.

La ronda de circumval·lació de Lloret, que ha d’unir les Alegries amb l’entrada a Cala Canyelles, està previst que es liciti abans de l’any 2019.

Font: Nova Ràdio Lloret
Imatge: Ple de Blanes, ahir | NRLL

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?