Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

La consulta popular a Blanes sobre la nova C-32, prevista per al març de 2016

La Junta de Govern va aprovar dotar els treballs del procés amb una partida de 10.000 euros

La Junta de Govern de Blanes va acordar dotar amb una partida de 10.000 euros els treballs per realitzar la consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32, que es podria celebrar durant el mes de març de 2016. Després que el passat 29 d’octubre, el ple municipal va aprovar que es fes una consulta ciutadana, ahir es va decidir com s’haurà de realitzar aquest procés que constarà de tres fases principals i que requerirà un mínim de dos mesos.

Segons va especificar el consistori blanenc, els treballs de coordinació de tots els aspectes relacionats amb el procés el faria una empresa externa amb el suport dels tècnics municipals. Tot i que encara no està decidit com es farà cada fase, sí que es va establir que la primera i més bàsica consistirà a fer arribar la informació a la ciutadania, perquè pugui comptar amb tots els elements «de manera clara i entenedora». La segona fase buscarà conèixer les aportacions i propostes ciutadanes per redactar la pregunta a sotmetre a consulta. La Llei preveu que la duració d’aquesta fase no sigui inferior als trenta dies. Finalment en la tercera etapa, es recolliran els resultats sobre el què opinen els blanencs respecte a les opcions que se’ls planteja sobre la perllongació de la C-32. Per tancar el procés, es redactarà una memòria final en què s’avaluarà el resultat del procés i se sotmetrà a la consideració del plenari municipal.

Per oficialitzar les fases del procés participatiu, els terminis i la presa en consideració dels resultats que se’n derivin, està previst que s’aprovi mitjançant un Decret d’Alcaldia. La previsió és que a principis de gener, ja estiguin estructurades les fases i que la consulta popular se celebri durant el març del 2016 per portar-ne l’aprovació al plenari d’aquell mateix mes.

«Frau democràtic»

Per la seva banda, la plataforma Aturem la C-32 ha dirigit una carta oberta a tots els grups del Parlament de Catalunya per «deixar palès» el seu rebuig a la infraestructura i a la decisió del Ple de Lloret de Mar de deixar sense efecte l’acord sobre la moratòria i la celebració de la consulta popular. «Entenem que és un frau democràtic i un menyspreu envers la ciutadania que demostren alguns partits locals com són CDC i ERC» assegura la Plataforma en la carta oberta.

Font: Diari de Girona

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?