Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Commemoració dels 356 anys del Tractat dels Pirineus i la cloenda del Correllengua 2015

El 7 de novembre de 1659 es va signar el Tractat del Pirineus, un tractat que va marcar el trossejament de la nació per la voluntat de la monarquia hispànica de cedir els territoris del nord de Catalunya a França a canvi de mantenir les possessions a Flandes.

La commemoració del Tractat del Pirineus serveix de colofó per al tancament de la campanya de Correllengua, que estenent així els seus vincles amb les comarques de la Catalunya Nord. Enguany, els actes reivindicatius aniran molt més lluny, ja que porten com a lema “Sem Catalunya Nord, volem un Estatut”.

Així, sota aquest lema, el proper dijous (5 de novembre a les 19h) a la sala Aragó de Perpinyà hi haurà un acte polític i la manifestació que tindrà lloc dissabte (7 de nombre a les 16h) que partirà de la plaça Catalunya i finalitzarà sota el Castellet.

Per la seva banda, la CUP Perpinyà se suma als actes esmentats i amb aquest caire reivindicatiu convoca sota el lema “Una altre Catalunya Nord és possible” i ha anunciat que protagonitzarà un acte polític dissabte (7 de novembre a les 11h) a la plaça dels Peluts. Compatarà amb la participació de Jean-Renaud Costa de la CUP Perpinyà; Gael Roblin, membre de l’esquerra independentista de Bretanya, Breizh O Stourm; Gabriela Serra, diputada de la CUP-Crida Constituent i Gautier Sabrià de la CUP Perpinyà. L’actuació del cantant nord-català, Pere Figueres, clourà els parlaments.

La resta d’actes

Dissabte, 7 de novembre

16H MANIFESTACIÓ
18H PARLAMENTS AL CASTELLET
19H MARXA DE TORXES
20H Concert a les 20h a la Casa Musical amb GHETTO STUDIO de Catalunya Nord; MAURESCA d’Occitània; Feliu Ventura i el Xerramequ amb els Aborígens del País Valencià

Organitzen: CAL, La Federació, Casal de Perpinyà, SEM Catalunya Nord

El Sindicat d’Estudiants dels Països catalans (SEPC) organitza un bus des de Sants (Barcelona). El preu és de 20€, inclou l’entrada al concert (Cal dirigir-se a economia@sepc.cat).

El SEPC també ha emès un Manifest en relació a la Diada sota el títol: [7N – Diada Catalunya Nord] Sem Nord!.

Per la seva banda, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) també ofereix un bus per assistir-hi.

El Correllengua 2015

Coincidint amb el vintè aniversari del seu comiat, la CAL ha dedicat el Correllengua 2015 a una de les figures més versàtils del país: el poeta, músic i actor Ovidi Montllor. Els darrers mesos el moviment ha aglutinat centenars d’actes en record a la seva obra, el seu compromís amb el país i la seva qualitat humana. A més, enguany el Correllengua ha comptat amb el suport de més de 160 ajuntaments i d’una vintena d’entitats de promoció i defensa de la llengua d’arreu dels Països Catalans.

La CAL ha coordinat l’organització dels actes conjuntament amb Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. D’aquesta manera, moltes de les activitats del Correllengua s’han emmarcat dins la campanya ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’, i s’han sumat a la crida iniciada pel cantautor Feliu Ventura.

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord.

Font: Llibertat.cat
Imatge: CUP Perpinyà

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?