Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

L’ASM treballarà per construir la República Federal dels Països Catalans

A mitjà termini l’ASM té com a objectiu la celebració de consultes sobiranistes en els diversos pobles així com la possibilitat de celebrar un referèndum per decidir el futur de l’Arxipèlag

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha celebrat aquest dissabte a la Real una reunió per presentar la ponència programàtica que apunta a la construcció d’una república Federal dels Països Catalans. Una setantena de persones, entre membres i simpatitzants, han participat en la trobada, segons la informació apareguda al dBalears

L’assemblea ha servit per aprovar els pressuposts així com la renovació de diversos membres de la secretaria de l’ASM. En un ambient animat i engrescador també s’han explicats tots els actes i activitats desenvolupades des de l’abril passat, entre les quals hi destaquen les diverses presentacions a diferents pobles.

El punt central de la reunió ha estat l’explicació de la ponència programàtica de l’ASM. En aquest sentit s’ha apuntat que, a llarg termini, es treballarà per intentar construir la República Federal dels Països Catalans. En aquest sentit, es vol fonamentar un model de país que veu la independència com un mitjà per millorar la situació de l’Arxipèlag.

h3>Model de país

Aquest model de país, segons l’entitat, ha de prioritzar la petita i mitjana empresa com a motor del desenvolupament econòmic. També advocarà per la multiculturalitat des del reconeixement del català com a llengua pròpia. Cada illa seguirà el seu camí i es garantirà la plena autonomia.

A mitjà termini l’ASM té com a objectiu la celebració de consultes sobiranistes en els diversos pobles així com la possibilitat de celebrar un referèndum per decidir el futur de l’Arxipèlag. A curt termini L’ASM vol créixer sectorialment a través de la implantació en els pobles i sobretot a les barriades de Palma. També s’engegaran campanyes informatives i s’intentarà arribar a més actors socials i econòmics.

Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, present aquests dies a Mallorca, ha destacat que des de Barcelona s’ajudarà a continuar aquest camí, sempre des de l’autonomia, per tal d’arribar a conformar un mateix estat.

Font: Llibertat.cat
Imatge: Cristòfol Soler, president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca | Llibertat.cat

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?