Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

CUP Lloret denuncia l’existència de distincions franquistes

logo_llmLloret de Mar, 27 d’agost de 2015. Denunciem l’existència en vigor de distincions honorífiques al màxim nivell atorgades a Franco i d’altres alts càrrecs franquistes i demanem la retirada immediata, així com la ratificació del compromís de la nostra vila amb la llibertat i els drets de les persones.

Fa uns mesos la nostra formació es va assabentar que durant l’època franquista Lloret, a través dels seus premis de distinció honorífica local —els “Premis Fulla de Llorer”— va guardonar (en tres dels quatre casos denunciats, amb la màxima distinció dels premis, la categoria d’Or) diferents i reconegudes personalitats del règim franquista, entre les quals, a més, hi destaca la figura del dictador.

Un cop dutes a terme les investigacions oportunes i vist que l’arxiu municipal així ho recull en els seus documents, proposarem a totes les forces polítiques representades en el consistori un escrit per la revocació de les Fulles de Llorer atorgades a Franco i tres alts càrrecs franquistes que serà oberta a totes les forces polítiques, sindicals i socials de la vila perquè hi donin suport.

Creiem que com a veïns d’aquesta vila és la nostra obligació denunciar l’atorgament d’aquests premis per part de la institució municipal, però, alhora, també lamentar la despreocupació i manca de memòria històrica per part de la institució municipal i la resta de forces polítiques en actiu durant els últims 40 anys.

Per un Lloret antifeixista, desfem-nos de qualsevol lligam franquista

CUP Lloret

ndp_cuplloret

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?