Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Dulsat demana l’inici de les obres de la C-32 fins a Lloret

L’alcalde afirma que el 3,4% de participació avala la marxa enrere del ple respecte a la consulta
En un comunicat, els regidors locals favorables a l’autopista diuen que l’oposició és minoritària

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat (CDC), demana a la Generalitat que comenci les obres de l’allargament de la C-32 fins al seu municipi. L’endemà de la consulta a Blanes i a Lloret, Dulsat considera que hi ha hagut una baixa participació i espera que el govern compleixi el compromís de començar les obres abans de l’estiu: “La Generalitat ens va dir que durant els dos primers trimestres del 2016 començarien les obres, i ningú m’ha informat de cap canvi.”

Dulsat recorda que a Lloret van votar 1.087 persones d’un cens de 31.960 –podien votar els lloretencs de més de setze anys–. L’alcalde diu que el 3,4% de participació avala la marxa enrere del ple municipal respecte a la convocatòria de la consulta, que van organitzar entitats.

Ahir els setze regidors que el 20 de desembre del 2015 van revocar la decisió de promoure un referèndum no vinculant van fer un comunicat conjunt amb el logotip de l’Ajuntament. En el text, subscrit per CDC (sis regidors), el Millor (quatre), el PSC (tres), ERC-Avancem (dos) i l’edil no adscrit Enric Martínez (exregidor del PP), afirmen: “Els resultats de la consulta popular, que no era ni oficial ni vinculant, refermen la convicció que no existeix una demanda social representativa contrària a aquella infraestructura; ben al contrari, és àmpliament desitjada per la ciutadania.” Hi afegeixen que la ronda de la Costa Brava Sud, que inclou la variant fins a Canyelles (Lloret), és “irrenunciable”.

Lupiáñez i el Parlament

A Blanes, l’Ajuntament es va implicar en la consulta. Van votar 2.391 persones de 32.825 (un 7,2% de participació), una participació que l’alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), troba “baixa”. L’alcalde blanenc recorda que la comissió de Territori del Parlament del 30 de març va refermar l’aposta per la C-32, amb l’única oposició de Catalunya Sí que es Pot i la CUP.

 

Font: Jordi Ferrer, El Punt Avui
Imatge: Joan sabater

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?