Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

‘Els Ajuntaments perden les competències’, Jaume Soler – Acte Central

Jaume Soler, CUPAJaume Soler, històric de la CUPA i ex-alcalde d’Arbúcies, càrrec que va ocupar durant més de vint anys, ens ubicà en la realitat actual dels consistoris i el progressiu procés de reformes que estan buidant de contingut i competències aquestes institucions.

“L’any 34, els models dels ajuntaments catalans disposaven de moltes més competències i mecanismes de participació dels que tenim des de la transició.”, segons en Jaume, el progressiu buidatge de competències respon a la política recentralitzadora dels governs centrals que no han apostat mai per un model de democràcia participativa. La evolució del seu mandat, que començà en la incipient i recuperada democràcia, es va dirigir des del principi a la conscienciació ciutadana en la participació de la política municipal, culminant amb la creació dels Consell Municipals.

Només amb la voluntat ciutadana i amb la mobilització popular podrà assolir-se una democràcia realment participativa que permeti que els ciutadans siguin els actors principals en la presa de decisions dels consistoris.

Imatge: © Josep Maria Arpí

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?