Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

La CUP considera que la independència sense una política d’esquerres no tindria sentit

La CUP es presenta a les eleccions del 27-S amb un programa “clarament independentista i clarament d’esquerres” perquè consideren que “una cosa sense l’altra no pot funcionar”. Ho ha dit Albert Botran, número 5 a la llista de Barcelona, en un acte aquest dijous al vespre a la plaça de les Regions del Molí.

“Trencar amb l’estat espanyol i autogovernar-nos com a societat és el millor que podem fer”, ha dit Botran, que ha argumentat que si Catalunya gestiona els seus propis recursos i redistribueix la riquesa que creen els seus propis ciutadans la distribució serà “més justa”. Tot i així, ha assenyalat que el projecte independentistes ha de treballar per la majoria social i que la ciutadania deixi de percebre la política com una “eina d’unes elits”.

Per convèncer els indecisos, Botran considera que cal proposar un model de país i de societat millor que el que ofereix l’estat espanyol i també al govern que s’ha fet a la Generalitat, per exemple, l’última legislatura, “d’esquenes als interessos de la gent i amb retallades incomprensibles”.

El candidat de la CUP ha lamentat que els partits que estan en contra de la independència facin servir un “discurs de la por”. Reconeix que “ningú no posarà una catifa vermella perquè Catalunya guanyi les seves llibertats” i a vegades caldrà afrontar contexts “hostils”. “Organitzar-nos i lluitar és la millor manera d’aconseguir millores per a la nostra necessitat”, ha conclòs.

A Botran l’han acompanyat Núria Alcaraz, membre de la comissió anti-patriarcal del SEPC, Aida Sanuy, membre del SEPC, i Andreu Espinosa, portaveu de la CUP de Lloret. L’acte s’ha fet al Molí, un barri obrer que, segons Espinosa, “s’ha mal etiquetat com a barri d’immigrants espanyols”.

Font: Nova Ràdio Lloret
Imatge: L’acte de la CUP, aquest dijous al Molí | Font: NRLL

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?