Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Les PAH de Lloret i Blanes reclamen que es faci complir la ILP d’habitatge

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lloret es va concentrar, ahir dimecres, davant del Jutjat de Blanes per reclamar als jutges que facin complir la ILP d’habitatge contra els desnonaments i la pobresa energètica. Un portaveu de l’entitat, Enric Bonmatí, ha explicat que es tractava d’una concentració simbòlica per recordar que la normativa ja ha entrat en vigor.

L’acció, que també ha estat coordinada amb la PAH de Blanes i que també han fet plataformes de municipis d’arreu de Catalunya, ha consistit en entrar un escrit al jutjat per instar els magistrats a suspendre, de manera cautelar, qualsevol desnonament d’hipoteca o lloguer fins que la persona afectada no tingui una oferta alternativa de lloguer social. Tot i així, des de les PAHs suposen que els jutges ja tenen coneixement i que, per tant, faran compliran la llei.

La PAH ha posat de manifest que si s’aplica la llei, article per article, Catalunya podria deixar de liderar el rànquing de desnonaments. Segons el Consell General del Poder Judicial, s’han iniciat 98 mil procediments d’execució hipotecària entre 2008 i 2013. L’aprovació del decret també garanteix els subministraments d’aigua, gas i llum per a tothom abans que arribi l’hivern.

Font: Nova Ràdio Lloret

Imatge: Concentració de les PAH de Lloret i Blanes | Font: Facebook

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?