L’objectiu de les sessions, que tindran lloc els dimecres del mes de novembre al centre cultural La Mercè, és “sensibilitzar la societat gironina al voltant de la discriminació que suposa per a les dones l’actual sistema social i econòmic”
La CUP-Crida per Girona ha organitzat per aquest novembre un seminari feminista sota el títol “Economia i Gènere”. Concretament les jornades s’han organitzat des de les comissions d’Igualtats i la Comissió d’Economia de la formació, amb la col·laboració de l’Associació Feminista Mixta de la UdG. Les sessions tindran lloc els quatre dimecres del mes de novembre a partir de les 19h al centre cultural La Mercè.
El primer acte del seminari serà demà dimecres 4 de novembre i és titulat “Reproducció i cures. Alternatives des del feminisme”. La sessió anirà a càrrec de Maria Jesús Izquierdo, professora de la UAB, doctora en economi i fundadora del grup d’investigació GESES. El segon acte del seminari serà el dimecres 11, i consistirà en una taula rodona sobre el paper de les dones en l’economia cooperativa. Aquesta sessió comptarà amb representants de cooperatives de dones i membres de la comissió feminista de Coop57 i de la Comissió d’Economies Feministes de la XES.
El dimecres 18 serà el torn de la tercera sessió, que constarà d’un taller titulat “Eines d’economia feminista en les nostres vides i lluites quotidianes” dinamitzat per membres de les comissions d’Igualtats i Economia de la CUP-Crida per Girona. Després del taller, se celebrarà una Jam feminista a l’Ateneu Salvadora Catà de la mà de l’Associació Feminista Mixta de la UdG. L’acte que tancarà el seminari tindrà lloc dimecres 25, coincidint amb el dia internacional contra la violència masclista, i consistirà amb una xerrada-debat anomenada “Amb veu pròpia: l’economia feminista com aposta teòrica i política”. En l’acte hi intervindrà Cristina Carrasco, professora del departament de Teoria Econòmica de la UB i membre del Seminari d’Economia Feminista de Barcelona.
La portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, ha defensat que el seminari té per objectiu “sensibilitzar la societat gironina al voltant de la discriminació que suposa per a les dones l’actual sistema social i econòmic, basat en el patriarcat i el capitalisme”. Segons Pèlach, “és necessària la construcció d’un nou model de relacions socials i econòmiques respectuós i lliure de desigualtats”, i que cal començar per “promoure la consciència ciutadania i incentivar l’autoorganització sota paràmetres d’igualtat i respecte”.
Font: CUP-Crida per Girona