Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

La CUP defensa la desobediència davant l’ofensiva judicial espanyola

Des de Celrà la formació dóna suport als càrrecs electes denunciats per haver donat suport a la declaració de Parlament

Aquest matí la CUP ha celebrat a l’Ateneu de Celrà un acte nacional de suport als càrrecs electes denunciats per l’Audiència Nacional, sota el lema ‘Independència és desobediència’. L’acte s’ha celebrat en aquesta població del Gironès governada per la CUP, que està essent investigada per la justícia espanyola per haver aprovat una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament. Abans de l’acte s’ha dut a terme una reunió de treball de càrrecs electes per acordar l’estratègia a seguir davant l’ofensiva judicial de l’Estat.

L’acte, al qual han assistit més de 200 persones, ha començat amb una introducció a càrrecs de representants del Secretariat Nacional de la CUP i de l’organització antirepressiva Alerta Solidària. Isa Chacon i Laia Altarriba, del secretariat de la formació, han recordat que “qualsevol procés de ruptura ha d’incloure la desobediència amb les institucions de l’Estat”.

Posteriorment ha pres la paraula el diputat Benet Salellas, acompanyat dels també diputats Anna Gabriel i Julià de Jòdar. “Desobediència, república i independència: avui aquest és el nostre únic full de ruta”, ha declarat Salellas en el seu parlament, i hi ha afegit que “no respondrem als requeriments de l’Audiència Nacional perquè és un òrgan que ja no reconeixem”. El diputat també ha fet una crida als regidors i regidores d’altres formacions a mantenir-se ferms davant l’embat de l’Estat espanyol contra els electes catalans.

A continuació, han pujat a l’escenari regidors de tots els municipis que ja han rebut el requeriment de l’Audiència Nacional. L’Alcalde de Capellades, Aleix Auber, ha estat l’encarregat de mostrar el suport de tots els càrrecs electes de la CUP als regidors i regidores que han estat denunciats fins ara. Durant l’acte diverses entitats de Celrà també han expressat el suport als regidors i regidores, i els han agraït el compromís i la defensa de la voluntat de la població celranenca.

Finalment, l’alcalde de Celrà Dani Cornellà, flanquejat per desenes de càrrecs electes de la CUP, ha estat l’encarregat de fer el discurs final de l’acte. Cornellà ha expressat que “tornem a aprovar la moció tantes vegades com calgui, perquè a Celrà mana el poble, no l’Audiència Nacional”, i ha defensat que “hem iniciat el procés cap a la plena independència, i ningú ens apartarà d’aquest camí mentre el moviment popular hi sigui al capdavant defensant-lo”.

Així doncs, la CUP ha reafirmat el seu el seu suport als consistoris investigats per l’Audiència Nacional, i ha defensat una vegada més el dret d’aquests a la desobediència davant d’una institució il·legítima, anacrònica i hereva del Tribunal d’Ordre Públic franquista. La formació vol ajudar a tots els regidors investigats a mantenir-se ferms en la defensa de la moció, perquè la formació considera aquestes desobediències com els primer passos cap a la creació de la república catalana.

Font: Llibertat.cat

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?