Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Roda de premsa de la PAC-32

Serà avui a les 20 hores a la Biblioteca Comarcal de Blanes que la Plataforma Aturem la C-32 informarà oficialment del seu posicionament arran de que tant la Generalitat com els ajuntaments de Blanes i Lloret han fet públic un acord per tirar endavant el projecte de perllongament de la C-32 fins a Lloret.

D’entrada els alcaldes dels dos municipis s’han passat pel forro els acords dels respectius consistoris on van aprovar en ple una moratòria del projecte fins el pronunciament de la ciutadania en una consulta. A més de ser unes pràctiques (aquestes de consultar a la població) a les que no estan acostumats, excepte durant les campanyes electorals que recorden que és allò que la ciutadania demanda i se li ha de prometre en el programa electoral, entrevistes, etc… Total la campanya dura poc i després ja poden tornar a fer el que volem… com sempre han fet.

Aquests alcaldes s’haurien de replantejar la seva estratègia política al capdavant dels consistoris, on aproven “temes” de vital importància a la població sense que aquesta sigui consultada contravenint la pròpia paraula. Llavors, que podem esperar d’aquí endavant?

Concretament a Lloret de Mar es va aprovar en ple municipal el dia 20 d’abril de 2015 instar a la Generalitat una moratòria en el projecte fins que s’hagués pronunciat la població en una consulta. Fins i tot els candidats que ara formen part del govern local van dir per activa i per passiva durant la campanya que farien la consulta respectant els acords del ple municipal, que consideren sobirà.

Un altre cosa és que, arribat el moment, facin campanya favorable a la infrastructura, però el que no poden ara es obviar aquests acords, els seus propis programes i tirar pel dret amb la connivència del conseller Vila, que tot i estant en funcions es veu legitimat per aprovar partides pel 2018 de 100 milions d’euros per fer la segona fase del projecte: la circumval·lació de Lloret. Ja sap el Sr.Vila que no hi serà al 2018 i llavors no haurà de respondre si no hi ha liquiditat, tal i com ha passat amb el reclamat desdoblament de la GI-682 (carretera de Lloret a Blanes), projectat, pressupostat i aprovat per la Generalitat i a l’espera de la dotació econòmica efectiva per realitzar-lo.

Cada vegada resulta més evident que aquest projecte ha de tirar endavant “com sigui”. I és que a l’amic Abertis se li acaba la concessió de la C-32 i hem de garantir uns quants lustres més de negoci, no sigui que els nostres governants no puguin accedir als seus finançaments per les seves campanyes.

L’equip de govern local a Lloret el formen CiU amb 6 regidors i ERC-Avancem amb 2 regidors. Totes dues formacions s’han mostrat sempre favorables a aquest projecte “tal i com està”, però han acceptat (CiU de mala gana) que es consulti la població abans d’iniciar-se. I això han defensat en els seus programes electorals i ara els reclamem que ho compleixin. Així de senzill.

Extracte del programa electoral de CiU, que en quan a consultes sobre temes importants per la ciutat deuen entendre que no s’inclou el perllongament de la C-32 ni el camp de golf de l’Àngel.
ciu_eix2b

Intervencio del Sr.DULSAT sobre la C32 al mes de maig (escoltar sencera)

 

Extracte del programa electoral d’ERC-Avancem on clarament defensaran la celebració de la consulta. Es veu que ara deuen haver canviat d’opinió.
erc1

Intervencio del Sr.OROBITG sobre la C32 al mes de maig, on a més ens comprometen a que sigui vinculant (escoltar sencera)

Imatges: Roda de premsa | PAC32; Extractes dels programes electorals de CiU i ERC-Avancem per les Municipals.
Àudio: Intervencions durant la campanya electoral a Nova Ràdio Lloret

Més informació:

Tot segueix igual
Volem una consulta

Jesús Elias, militant de la CUP Lloret

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?