Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Programa polític de la CUP Crida Constituent pel 27S

El proper 27S no s’escollirà un govern autonòmic, sinó que es decidirà si el poble de Catalunya vol la independència i, consegüentment, iniciar un procés constituent per decidir com ha de ser el país que hem de construir entre tots i totes.

La CUP Crida Constituent ha elaborat un programa plebiscitari que dibuixa els passos que caldrà fer: ruptura amb l’Estat espanyol, ruptura amb els dictats de la UE i la Troica, procés constituent popular i participatiu i posada en funcionament d’un pla d’emergència social que aturi la misèria provocada per les mesures d’austeritat.

La CUP Crida Constituent, però, també ha elaborat un programa polític que fa explícit com volem que sigui la República Catalana i Popular que construirem entre totes. Una república que treballi per la construcció nacional dels Països Catalans, per a una societat justa, que acabi amb un capitalisme que genera misèria i que s’enfronti amb el patriarcat que imposa desigualtats. Un programa per assolir el control popular de totes les sobiranies, és a dir, no estar sotmesos a cap altre poder que no sigui la veu del poble per decidir sobre tot el que ens afecta: política, energia, alimentació, urbanisme, sanitat, educació, etcètera. Una república on el socialisme, el feminisme, l’ecologisme, l’anticapitalisme, la radicalitat democràtica i la lluita contra la corrupció siguin els elements bàsics d’acord amb el model que la CUP Crida Constituent proposa per al nou país que hem de construir a partir d’un procés constituent obert a la participació de totes les persones que viuen a casa nostra, sigui quina sigui la seva condició social, la seva llengua o el seu lloc d’origen. Una república de totes i per a totes les persones.

Un programa polític resultat d’un ampli procés participatiu de base, elaborat a través dels Grups de Treball de la CUP, oberts a la participació de totes aquelles persones interessades en temes sectorials, siguin o no militants de la CUP; del Programa marc de 10 punts aprovats per les primeres Assemblees Obertes de l’espai «Per la Ruptura»; del Programa marc per a les eleccions municipals del passat mes de maig, i de la jornada de treball duta a terme el passat 29 d’agost a Cornellà de Llobregat. Un programa, en defi nitiva, per garantir la plena sobirania del poble català, des de baix cap a l’esquerra i des de l’esquerra cap a la llibertat.

Programa polític de la CUP Crida Constituent pel 27S

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?