Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Una regidora de CiU de Tossa s’oposa a la ronda

Maria Àngela Cuatrecasas es desmarca del seu grup i de la resta del consistori, que vota a favor d’una moció de suport a la infraestructura

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha aprovat una moció que insta la Conselleria de Medi Ambient a complir els compromisos d’iniciar immediatament la construcció de la prolongació de l’autopista C-32 i licitar el projecte constructiu de la ronda de circumval·lació de Lloret. El consistori defensa que la nova infraestructura serà «un salt de qualitat» per la vila ja que reduirà el temps del desplaçament. Per l’alcaldessa Gisela Saladich (TU), els visitants no hauran de suportar «el trànsit complicat» i el trajecte de Tossa a Lloret o Blanes no serà «un suplici» a l’estiu.

La moció va prosperar amb els vots de tots els regidors (TU, CiU i ERC), a excepció de la convergent Maria Àngela Cuatrecasas, que troba a faltar un estudi de l’impacte que generarà la ronda de Lloret «abans de decidir si ens convé o no». Cuatrecasas recorda que els visitants aprecien de Tossa «l’autenticitat i l’encant de poble petit de la Costa Brava, cosa que correm un risc molt alt que canviï i perdem, havent d’adequar-nos a un turisme massificat de baix cost». La regidora retreu al govern local que no té cap estudi econòmic, de sostenibilitat o de serveis ni cap estratègia respecte al turisme que busca Tossa com per «apostar sense garanties» per la infraestructura. I exposa que hi ha estudis que demostren que infraestructures com aquesta no augmenten la riquesa, ni la qualitat de vida ni una major ocupació dels habitants «si no hi ha un bon pla estratègic al darrere».

Font: Carles Torramadé (Diari de Girona)
Imatge: Concentració contra la C-32 a Lloret (NRLL)

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?