Que no ens robin la vida
Fem crida a desobeir de manera coordinada i conjunta
Saber més
Prou repressió!
Volem una comissió d’investigació sobre les actuacions policials
Saber més
Hi ha una altra manera de viure!
10 propostes que van a l’arrel dels problemes de les classes populars dels Països Catalans
Saber més
Previous slide
Next slide

Volem una consulta!

Un cop més assistim a l’intent dels nostres representants de coaccionar la voluntat popular

Ahir dimecres es va convocar una roda de premsa a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Lloret per donar resposta a l’ultimàtum del conseller Santi Vila sobre el ramal d’accés a la C32 des de Lloret.

santi-vila3En les darreres declaracions sobre el tema del conseller Santi Vila va “advertir que si a final d’any no hi ha consens amb els alcaldes, la Generalitat destinarà els diners a altres projectes“. Però tot just un mes abans havia assegurat que “la prolongació de l’autopista fins a Lloret de Mar està a punt i que la infraestructura -tal com està projectada- es farà, malgrat l’oposició d’alguns col·lectius“.

Només veiem aquestes darreres declaracions com una pressió sobre els municipis, precisament on s’han aprovat mocions en els respectius consistoris per consultar l’opinió de la ciutadania sobre aquesta infrastructura “tal i com està concebuda”. I com a resposta a aquesta nova imposició des de la Generalitat, els alcaldes en la roda de premsa en comptes d’instar al compliment de la voluntat ciutadana (l’Ajuntament de Lloret va aprova una moció per efectuar una consulta en el ple del 20 d’abril –veure vídeo– i l’Ajuntament de Blanes ho va aprovar en el ple del 29 d’octubre –veure vídeo-) el que han expressat en la seva ratificació al projecte i què, a més, no ha de finalitzar on s’ha previst (les Alegries), sinó que han incrementat el recorregut reclamant que finalitzi a Canyelles, completant així la ronda nord.

12313681_513760732119987_2498235170360647517_nAra entenem que aquesta roda de premsa fos a porta tancada, per evitar que la ciutadania demanés explicacions, de fet, un cop més, s’han esvaït les reiterades promeses de democràcia participativa, regeneració democràtica i d’una nova manera de fer política que tant i tant va predicar-se durant la darrera campanya i que, finalment constatem que canvien les persones però les marques i maneres de fer són les mateixes. Com sempre, nosaltres triem els representants i ells fan “política” a la seva manera.

Esperem què, per una banda el conseller només hagi “amenaçat” de farol (sempre havia reiterat que la Generalitat no disposava de diners per fer front a la infrastructura i que seria la concessionària la que avançaria el finançament, però vet aquí que o és un préstec que poden gastar on desitgin o poden decidir sobre on ha d’invertir aquesta empresa, que encara seria més preocupant) i que per altre banda els nostres alcaldes compleixin amb allò que s’han compromès amb els seus ciutadans i facin una consulta, amb una pregunta clara i amb una resposta binaria clara perquè tothom ho entengui.

Jesús Elias, militant de la CUP Lloret

Contacta amb nosaltres
Quins són els teus interessos?
Com podem contactar-te?
Què t'agradaria dir-nos?
Apunta't al nostre butlletí!
On vols rebre el butlletí?