Representants municipals de la CUP-Poble Actiu destaquen la “urgència” de facilitar la investidura en un manifest
Els signants demanen a les dues formacions “generositat, flexibilitat i empatia”
La CUP reflexiona en un document sobre els escenaris d’investir o no Mas
Un centenar de regidors de la CUP han signat un manifest a favor d’arribar a un acord amb Junts pel Sí que faci viable una investidura i que permeti la formació del Govern per poder iniciar la desconnexió amb l’estat espanyol “de manera immediata”.
Els signants formen part de la plataforma CUP-Poble Actiu i s’adrecen tant a Junts Pel Sí com a la CUP-Crida Constituent perquè siguin “molt conscients” que el futur del país està “en bona part” a les seves mans. Per això els reclamen que siguin “dignes” de “l’esperança d’aquest poble” i de les persones que “han deixat la vida” defensant-ne la “dignitat” i la “llibertat”.
Els signants del manifest demanen a les dues formacions “generositat, flexibilitat i empatia” i recorden les “manifestacions més multitudinàries que es recorden”. En aquest sentit consideren que el suport social “ampli” a la independència actual és un “bé col·lectiu” que cal “preservar i fer créixer encara més”. Per això alerten que “de cap de les maneres” s’hauria de posar “en perill” ni “dilapidar” per “manca de l’esforç polític necessari”.
Els membres de CUP-Poble Actiu consideren que el camí cap a la independència comportarà un “aprofundiment” de la democràcia i una “possibilitat real” de dur a terme “conquestes socials rellevants”. Per això exigeixen un “esforç màxim” per poder fer “efectiva aquesta oportunitat”.
També insten la CUP-CC a aprofitar la “força” que li han donat les urnes del 27 de setembre per “introduir” al país un “alt contingut transformador” de les estructures socials i econòmiques “al servei de les classes populars i respectuoses amb el territori”. També per “garantir” fermesa en el “procés d’alliberament”.Finalment, els signants rebutgen la possibilitat d’haver d’anar a unes eleccions avançades el mes de març vinent, una eventualitat que consideren “molt negativa”.
Algunes assemblees territorials també han fet públic el seu posicionament. Per la seva banda, el partit estratègic Poble Lliure -procedent de l’antic Moviment de defensa de la Terra (MDT)- i el Col·lectiu Drassanes defensen l’acord amb Junts pel Sí per impulsar el procés i “afeblir” CDC i les aspiracions electorals d’En Comú Podem. Opinió totalment contrària a la que prenen Lluita Internacionalista, Corrent Roig i l’Alternativa d’Esquerres del Prat, que creuen que acceptar Mas posaria en qüestió la continuïtat de la CUP com a força rupturista i anticapitalista.
Investir o no Mas
El manifest arriba quan només queden dos dies perquè 3.577 militants i simpatitzants de la CUP decideixin quina és la posició de l’organització sobre la proposta de Junts Pel Sí i acceptin o no la investidura de Mas. En un un document fet públic aquest dijous, la formació de l’esquerra independentista analitza les conseqüències de l’acord i del desacord -i la conseqüent convocatòria d’eleccions- per tal de fomentar la reflexió entre la militància.
El document presenta Mas com un “oportunista” que va saber “llegir” la situació, però que es va “precipitar”, perquè “tenia damunt el cap l’espasa de la corrupció del partit i el malestar social rebotava contra les muralles de la Ciutadella des del 15-M”. La CUP apunta que aquest oportunisme no li va servir per assolir la majoria absoluta que “pretenia”, però va aconseguir que “ERC, incapaç de fer-se càrrec de la marea independentista, es refugiés en el còmode expedient de fer d’oposició integrada en les polítiques del govern”.
Font: Nació Digital
Imatge: Un moment del debat nacional de la CUP a Manresa | Adrià Costa